Ratt-nokkamies paljastaa sairastaneensa syöpää jo useamman vuoden – ”En tiedä, miten olen yhä täällä”

Stephen Pearcy vuonna 2017.
Mattias Ericsson /Stella Pictures /AOP

Laulajan mukaan syöpä on tällä hetkellä kuitenkin hallinnassa.

Hiljattain ilmestyneessä Ratt-nokkamies Stephen Pearcystä kertovassa Nothing to Lose -dokumentissa laulaja paljastaa sairastavansa syöpää. Pearcyllä todettiin syöpä jo kolme vuotta sitten verikokeen yhteydessä, mutta vasta nyt hän koki olevansa valmis kertomaan siitä julkisesti.

”Sairastin hepatiittia. Yhden tarkistuksen yhteydessä sitten löydettiin viittauksia syöpään. Yhtäkkiä koko maailma muuttui”, Pearcy puhui aiheesta tarkemmin Laughingmonkeymusicin tuoreessa haastattelussa.

”Tällä hetkellä kaikki on ok. Minulla on rutiinini ja tilannetta seurataan. En tiedä, miten olen yhä täällä, mutta arvostan jokaista päivää ja minuuttia maan päällä. Juuri nyt kaikki ikätoverini tuntuvat häviävän. Onhan [syöpä] rasite, mutta tällä hetkellä hallinnassa.”

Pearcy sanoo, ettei ensin kokenut tarvetta kertoa syövästä julkisuudessa, mutta mieli muuttui, kun hän ymmärsi voivansa näyttää muille esimerkkiä.

”Aloin tuntea syyllisyyttä. Että hei, minähän voin auttaa muita. Käykää siis testeissä, pitäkää huolta itsestänne”, Pearcy toteaa.

”Olen menettänyt perheenjäseniä [syövälle], joten oli aika ottaa vastuu ja todeta: ’Valitettavasti sinua läimäistiin Stephen, joten parempi ottaa siitä irti jotain positiivista’. Mutta ei niin, että saarnaisin tai olisin mikään perikuva, koska sellainen en halua olla.”

Nothing to Lose -dokumentti on striimattavissa ASY TV:ssä. Katso traileri alta.