Red Hot Chili Peppers -laulajan mukaan suosio ja rikastuminen tekevät muusikoista tylsiä – ”Elämästä tulee liian helppoa”

7.2.2017 19:21

Red Hot Chili Peppersin Anthony Kiedisin mukaan muusikot menettävät kiinnostavuutensa, kun heidän elämästään tulee helpompaa. Taannoisessa haastattelussa detroitilaisella WRIF-radiokanavalla Anthony Kiedis kertoi ajattelevansa, että helppo elämä vaikeuttaa hyvien kappaleiden kirjoittamista.

– On aina vaikea kirjoittaa hyviä kappaleita, mutta en ajattele, että [artistin] aiemmin tekemien kappaleiden määrä estäisi ketään tekemästä vielä yhtä hyvää kappaletta. Mutta artistin elämässä suosion myötä tapahtuvat muutokset voivat tulla hänen tielleen ja vaikeuttaa hyvien kappaleiden tekemistä, ainakin oman kokemukseni mukaan, Kiedis kuvailee WRIF-kanavan Steve Blackin haastattelussa.

Red Hot Chili Peppers -nokkamies kertoo ajattelevansa, että mitä kauemmas artisti päätyy kaduilta, ongelmistaan ja lähtökohdistaan, sitä vaikeammaksi hyvän musiikin kirjoittaminen muuttuu.

– Elämästä tulee liian helppoa ja pehmeää, ja kun vaikeudet ovat poissa – niin onnea vaan biisien tekemiseen. Voisin kertoa sata esimerkkiä historian upeimmista biisinkirjoittajista, jotka ovat rikastuneet ja päässeet mukavuuden ja suosion makuun, ja sen jälkeen vain menettäneet lahjansa.

Kiedisin mukaan menestyksen myötä ihmisten tapa käyttäytyä artisteja kohtaan muuttuu, mutta myös julkisuus saattaa aiheuttaa artistien terän katoamisen. Artistit haluavat menestyä myös päästäkseen eroon elämän hankaluuksista ja arjen pulmista, kuten haasteista kerätä tarpeeksi rahaa vuokranmaksuun. Kiedisin mielestä ongelmien päättymisellä on pitemmän päälle aina negatiivinen vaikutus taiteelle.

Voit kuunnella Anthony Kiedisin haastattelun kokonaisuudessaan WRIF-radiokanavan verkkosivuilta.

Lisää luettavaa