Red Hot Chili Peppersin uusi single on kunnianosoitus Eddie Van Halenille – ”Hän eli villeintä unelmaansa”

Kappale on mukana tulevalla Return of the Dream Canteen -albumilla.
23.9.2022 09:06

Red Hot Chili Peppers julkaisee 14. lokakuuta uuden Return of the Dream Canteen -tupla-albumin. Kyseessä on jo toinen tupla-albumi yhtyeeltä vuoden sisään: edellinen levy Unlimited Love näki päivänvalon viime keväänä.

Tänään tulevalta levyltä on julkaistu toinen single Eddie, joka on kunnianosoitus lokakuussa 2020 menehtyneelle Eddie Van Halenille. Laulaja Anthony Kiedis avasi kappaleen taustoja yhtyeen Twitter-tilin kautta:

”Joskus ymmärrämme, miten syvästi artistit vaikuttavat meihin ja miten tunnemme heihin yhteyttä vasta kun he menehtynyt. Eddie Van Halen oli ainutlaatuinen. Hänen kuoleman jälkeisenä päivänä Flea (basisti) esitteli treeneissä tämän tunteellisen bassokuvion. John (Frusciante, kitara), Chad (Smith, rumpali) aloimme soittaa mukana ja hyvin vaivattomasti tämä hänen kunniakseen täydellä sydämellä tehty kappale hahmottui. Tuntui hyvältä tuntea surua ja välittää niin paljon ihmisestä, joka on antanut elämällemme paljon”, Kiedis kirjoittaa.

”Vaikka kappaleessa ei mainita Eddietä nimeltä, se kertoo hänen varhaisista päivistään Sunset Stripillä ja siitä rock ’n’ roll -kuvasta, jota Van Halen maalasi ajatuksiimme. Kappaleessa toivotaan, ettei Eddietä muisteta hänen kuoleman johdosta vaan siitä, miten hän eli villeintä unelmaansa.”

Lisää luettavaa