Red Hot Chili Peppersistä erotettu kitaristi myöntää, ettei ole tyytyväinen levyihin, jotka teki bändin kanssa – Olisi halunnut olla mukana vielä yhdellä

Josh Klinghoffer ei usko, että bändi käyttää seuraavalla levyllä materiaalia, jota hän oli mukana kirjoittamassa.
4.2.2020 10:06

Red Hot Chili Peppers yllätti viime vuoden lopulla ilmoittamalla, että kitaristi John Frusciante palaa pitkän tauon jälkeen taas bändin riveihin. Tämä tietysti tarkoitti sitä, että viimeiset kymmenen vuotta bändissä soittanut Josh Klinghoffer joutui poistumaan takavasemmalle.

Klinghoffer kertoi potkuistaan ja ajastaan bändissä pitkässä Rolling Stone -lehden haastattelussa ja sanoo, että mikäli ero olisi tapahtunut viisi vuotta sitten, hän olisi luultavasti hypännyt alas sillalta.

”Silloin se olisi vahvistanut kaikki pahimmat intuitioni siitä, miten surkea ja mitätön tyyppi olen. Se olisi ruokkinut juuri niitä negatiivisia ajatuksia, joita aivomme rakastaa syöttää meille. Mutta nyt kymmenen vuoden ja useamman levyn jälkeen minulle annettiin tarpeeksi tilaa liikkua. Olen ylpeä siitä, mitä sain heidän kanssaan aikaan musiikillisesti ja henkilökohtaisesti niillä korteilla, jotka minulle jaettiin”, Klinghoffer toteaa.

Yhtye teki Klinghofferin kanssa kaksi studioalbumia, I’m With You (2011) ja The Getaway (2016). Kitaristi myöntää, ettei ole kumpaankaan levyyn järin tyytyväinen. Molemmilla kerroilla osasyynä tähän olivat tuottajat – ensin mainitun tuotti bändin vanha tuttu yhteistyökumppani Rick Rubin ja jälkimmäisen Danger Mouse. Rubinia harkittiin myös The Getawayn tuottajaksi, mutta Klinghoffer ei lämmennyt ajatukselle.

”En halunnut työskennellä hänen kanssaan toistamiseen, koska minusta tuntui, että heillä neljällä oli suhde ja minä olin ylimääräinen pyörä. Siinä minä yritin päästä mukaan bändin sisälle ja on vaikea saada ääntään tasapuolisesti kuuluviin, kun heillä on yli 25 vuotta yhteistä matkaa takanaan ja minä keltanokkana piipitän nurkassa, että ’Mielestäni tässä pitäisi olla vielä yksi kierto lisää’. Ei kukaan bändistä kuuntele minua, he kuuntelevat vanhaa ystäväänsä, jonka kanssa ovat tehneet menestyksekkäästi yhteistyötä jo ties kuinka kauan. Ei siinä ole mitään pahaa ja se käy järkeen, mutta minä olin artisti, joka yritti pärjätä siinä ympäristössä. Minulla oli hurjasti ideoita, joita kukaan ei koskaan tule kuulemaan”, Klinghoffer avaa.

”Toisella levyllä työskentelimme Danger Mousen [oikealta nimeltään Brian Burton] kanssa, joka on hyvä ystäväni. Brian on loistava, mutta homma päätyi siihen, että hän tuottaa ja Flea on se tyyppi, joka pisti bändin pystyyn jo lukiossa. Kuka minä siinä yhtälössä sitten olen? Minusta tuntui aina vaikealta tehdä niin kuin halusin, joten levylle päätyi biisejä, jotka olivat hyviä, mutta joiden soundiin en ollut tyytyväinen. Niinpä odotin kovasti, että teemme vielä yhden levyn, johon voin olla supertyytyväinen.”

Yhtye oli jo hyvää vauhtia säveltämässä materiaalia seuraavalle levylle, jota bändi alkaa nyt työstää Fruscianten kanssa. Klinghoffer uskoo, että bändi hylkää kaiken heidän yhteisen jo tehdyn materiaalin ja aloittaa alusta Fruscianten kanssa, mikä saa Klinghofferin surulliseksi. Hän sanoo kuitenkin kunnioittavansa bändin päätöksiä ja olevansa asian kanssa hyvin zen.

”Sitä tapahtuu enää harvemmin ja harvemmin, mutta Chili Peppersin taika on siinä, että neljä kaveria soittaa yhdessä ja se äänitetään pitkälti livenä. Ja niin minä olisin halunnut tehdä.”

Lisää luettavaa