”Reign In Blood saa nyt uuden mitan!” – TK:n raunioilta kuuluu taas ärhäkkää ääntä, kun Kürøishi marssii tylysti esiin

Processed with VSCO with acg preset

Kuten Soundikin tietenkin uutisoi niin punk/hardcore-legenda Terveet Kädet meni ja lopetti toimintansa viime keväänä.

Mutta hätähän ei onneksi ole tämän näköinen. Kuten Soundi myöskin jo kertoi niin TK:n työn jatkajaksi perustettu Lapin helvetti täräytti komean ensikeikkansa Cavaleran veljesten Return To Roots -keikan avausbändinä ja iltamahan sitten päättyikin varsinaiseen ilotulitukseen. Lisää aiheesta täällä.

Eivätkä hyvät uutiset lopu tähän.

Terveiden Käsien (vielä savuavilta) rauniolta nousee myös Kürøishi, jonka ensialbumi ilmestyy helmikuussa. Powerty.Ignorance.Greed.Slavery -otsikkoa kantavalta albumilta on nyt lohkaistu videobiisi Freedom, jonka äärellä pääseekin maistelemaan erittäin tulista d-beat / crust punk / death ’n’ roll -kastiketta. Video löytyy tuolta alempaa.

– Tuleva albumi kertoo laulaja Kai Jaakkolan mukaan ahneudesta, teknologian väärinkäytöstä, ”minulle tänne kaikki ja heti” -sukupolvesta, tietämättömyydestä, välinpitämättömyydestä ja ”samaan vanhaan paskaan uskomisesta”, vaikka nykyaikana on äärimmäisen helppo saada oikeaa ja luotettavaa tietoa mistä tahansa asiasta. Niin ja kertoohan levy myös ihmiskunnan tuhosta – eli kaikista elämän positiivisista puolista, sanoo kitaristi Ilari Kinnunen.

Kokoonpanolta (Jaakkolan ja Kinnusen lisäksi kitaristi Markku ”Lene” Leinonen, basisti Jani Kaarlela ja rumpali Timo Lindholm) löytyy aikaisempaa kokemusta jo mainitun Terveiden Käsien lisäksi muun muassa Deathchainin ja Lambsin riveistä. Kürøishin oma tyyli taas löytyy jostakin Entombedin, Motörheadin ja Dischargen epäpyhästä risteyspisteestä.

– Viime helmikuussa pidettiin ensimmäiset treenit ja lokakuussa käytiin äänittämässä seitsemäntoista biisiä haaparantalaisella Boat Island -studiolla. Albumille kappaleita päätyy tusinan verran.

Albumi saapuu markkinoille vinyylinä, cd:nä sekä kasettina ja digitaalisesti. Kotimaassa levyn julkaisee legendaarinen Fight Records, kun taas japanilainen Break The Records vastaa cd-versiosta. Vinyylin julkaisee amerikkalainen SPHC Records sekä kasetin monistaa oululainen Creative Class War.

P.I.G.S. -albumi kestää 30 minuuttia ja 2 sekuntia. Se olkoon uusi Reign In Bloodin mitta!