R.E.M.-jäsenistö aktivoituu omilla tahoillaan

15.2.2014 23:00

Yhdysvaltalaisyhtye R.E.M. laittoi pillit pussiin kaksi ja puoli vuotta sitten. Puolet bändin alkuperäisestä kokoonpanosta on aktivoitunut uusien projektiensa kanssa.

Kitaristi Peter Buck julkaisee toisen sooloalbuminsa, joka kantaa humoristisen vaatimatonta nimeä I Am Back To Blow Your Mind Once Again. Levy julkaistaan ensi viikolla, pelkästään vinyyliversiona.

Buck tekee levyn tiimoilta pienen kiertueen kotimaassaan meksikolaisen laulaja-lauluntekijä Alejandro Escovedon kanssa.

− Vietin yli 30 vuotta huvittavasti ammattimaiseksi musiikkibisnekseksi kutsuttavalla alalla. Huomasin, että on kolme asiaa, joita rakastan: laulujen kirjoittaminen, niiden nauhoittaminen ja niiden soittaminen, Peter Buck kertoo R.E.M.:in nettisivuille kirjoittamassaan postauksessa.

− Tältä pohjalta toimii yhteistyöni (Buckin soololevyn julkaisevan) Mississippi Recordsin kanssa: ei haastatteluja, ei kuvaussessioita, ei videoita, ei promokappaleita radioihin tai musiikkilehtiin. Levy on julkaistu ja se on löydettävissä. Nyt teen sitä, mitä rakastan, juuri siten, miten haluan sen tehdä.

Peter Buck on aktivoitunut myös toisen projektin parissa. Hän ja R.E.M.-basisti Mike Mills yhdistävät voimansa The Baseball Project -nimisen bändin kolmannella, baseball-teemaisella (kyllä, luit oikein) levyllä. Bändin muut jäsenet ovat R.E.M.:in kiertuekokoonpanossa pitkään vaikuttanut Scott McCaughey, Steve Wynn ja Linda Pitman.

Laulaja Michael Stipe pysyy aktiivisena puolestaan lähinnä Tumblr-nimisessä blogipalvelussa.

Lisää luettavaa