Remu Aaltonen levytti uusiksi Katajanokan vankilassa 1980-luvulla tekemänsä biisin – aisaparina tangokuningatar Maria Tyyster

11.2.2022 08:40

Remu Aaltonen täytti tammikuussa arvostettavat 74 vuotta, mutta edelleen mies viihtyy musiikkihommissa. Tänään tuli julki yllätysjulkaisuna uusi versio Kenen yhden vaan -kappaleesta, jonka synnyintarina on varsin huomionarvoinen: kappale nimittäin sai alkunsa Katajanokan vankilassa Helsingissä.

”Olin silloin kahdeksan kuukautta lusimassa sellissä täysin yksin, hyräilin päässäni melodioita ja kirjoittelin biisien sanoja. Nuppi oli kovilla, mutta se kasvatti luonnetta”, Remu muistelee tiedotteessa.

”Pyysin vartijoilta kynää, mutta en saanut. Sanoivat, että ’tää ei oo mikään yliopisto’. En halunnut hyvän tarinan menevän hukkaan, joten kirjoitin sanat poltetuilla tulitikuilla paperille.”

Alun perin biisi levytettiin Vilkuilevat silmät -maxi-ep:lle (1985). Uudella versiolla kappaleen esittävät duettona Remu sekä vuoden 2014 tangokunigatar Maria Tyyster, joka levytti samaisen laulun myös Uuden aamun lauluja -omakustannealbumilleen viime vuonna. Tyyster kertoo Remun innostuneen uudesta versiosta niin paljon, että halusi esittää kappaleen duettona nuoremman artistin kanssa.

”Oli mahtavaa seurata Remun työskentelyä studiolla. Hän näki kokonaisuuden alusta loppuun ja opasti huolellisesti. Hienointa oli se, että hän neuvoi unohtamaan kaikki ’säännöt’ ja vetämään vain rennosti. En jännittänyt laulamista, koska hän selvästi luotti minun tekemiseeni. Arvostin sitä kovasti”, Tyyster kertoo tiedotteessa.

Kuuntele uusi versio alta:

Lisää luettavaa