Richard Ashcroft tylyttää keikoilla kantaaottavia palopuheita pitäviä artisteja – ”Tehkää mitä teidän kuuluu eli viihdyttäkää”

The Verve -nokkamiehen mukaan moni artisti peittelee lahjattomuuttaan julistamalla ja aatteitaan ajamalla.

Brittipop-suuruus, The Verven laulajana tunnetuksi tullut Richard Ashcroft ei siedä artisteja, jotka pitävät keikoillaan palopuheita ja ottavat kantaa milloin mihinkin poliittisiin asioihin. Ashcroftin mielestä artistien tehtävä on ainoastaan tarjota viihdettä yleisölle.

”On vitusti artisteja, jotka eivät osaa tehdä biisejä tai laulaa tai soittaa ja peittävät sen ryhtymällä lähes poliittisiksi johtajiksi tai ajavat miljoonia aatteita. Vain siksi, koska he eivät osaa tehdä sitä yhtä ainoaa asiaa, jota me haluamme heidän tekevän”, Ashcroft tylytti Radio X:n haastattelussa.

”Jos joku käyttää työllä ja tuskalla ansaitsemansa rahat tullakseen katsomaan minua keikalle, eivät he halua minun paasaavan jostain maapallon toisella puolen tapahtuvasta asiasta. Eivät he halua kuulla, ketä heidän tulisi äänestää.”

”Kaikki te artistit ja näyttelijät mielipiteinenne ja puheinenne: Tehkää mitä teidän kuuluu eli viihdyttäkää maailmaa. Enkä tarkoita, että viihteen pitää olla pelkkää hattaraa, siinä voi olla myös syvyyttä. Mutta kanavoikaa se siinä muodossa, mistä teille maksetaan.”

Ashcroft julkaisee viidennen sooloalbuminsa Natural Rebel 19. lokakuuta. Levyltä on juuri julkaistu maistiaisena single Surprised By The Joy.