Ride For Dime -puheenjohtajaa syytetään törkeästä varojen väärinkäytöstä – Ylläpiti omaa rokkitähtielämäänsä hyväntekeväisyysjärjestön rahoilla

Ex-pomo Rob Eichelberger on syytöksien perusteella varsin ikävä kaveri
12.5.2016 11:13

Vuonna 2004 Ohiossa lavalle surmatun Dimebag Darrellin nimissä perustetun Ride For Dime -järjestön puheenjohtaja Rob Eichelberger on väistynyt toimestaan. Darrellin pitkäaikainen tyttöystävä Rita Haney on ottanut hyväntekeväisyysjärjestön ohjat käsiinsä. Eichelberger ilmoitti asiasta Facebook-sivuillaan.

Eichelberger ilmoitti erostaan pian sen jälkeen, kun netissä alkoivat kiertää syytökset miehen hämäräpuuhasteluista. Eichelbergerin väitetään muun muassa käyttäneen voittoa tavoittelemattoman hyväntekeväisyysjärjestön keräämiä rahoja ostaakseen itselleen huumeita ja alkoholia.

Dallas Observerin mukaan Eichelbergerin pitkäaikainen, nyt entinen ystävä Shawn Marchant kertoi lehdelle Eichelbergerin käyttäneen järjestön saamia lahjoituksia hankkiakseen itselleen metamfetamiinia, kokaiinia ja pilveä. Lisäksi Marchant sanoo Eichelbergerin ahdistelleen seksuaalisesti erästä ”hänelle hyvin rakasta ihmistä” ja tehneensä tapauksesta rikosilmoituksen.

Eichelberger on kiistänyt Marchantin syytökset. Dallas Observerin haastattelema poliisin edustaja vahvistaa sekä Marchantin että Eichelbergerin jättäneen syytteen toisiaan vastaan, mutta molemmat on hylätty puutteellisen näytön vuoksi.

Marchantin julkilausuman jälkeen moni muu Ride For Dime -järjestöön joskus kuulunut taho on myös kertonut vastaavia tarinoita entisen puheenjohtajan touhuista.

– Rob oli rahakirstun yksinhaltija. Hän osti itselleen ja muille viinaa, kunnes ei enää pysynyt pystyssä, kertoo Philadelphian paikallisosaston entinen puheenjohtaja Joe Jones, jonka Eichelberger oli nimennyt sihteeriksi järjestön veroilmoituksiin vuosina 2009 ja 2010 – ilman Jonesin suostumusta.

Lisäksi Eichelbergerin kerrotaan ottaneen kymmenien tuhansien dollarien lainoja tutuilta yrittäjiltä ja yrityksiltä, eikä hän ole tähän päivään mennessä maksanut senttiäkään takaisin.

– Hän otti rahat ja juoksi. Sanoin hänelle, että niin kauan kunhan vain lyhennät velkaa edes hitusen, kaikki on kunnossa. Siitä on nyt puolitoista vuotta, eikä hän ole maksanut takaisin mitään. Olisin tyytynyt vaikka sataan dollariin, mutta hän ei ole lyhentänyt velkaansa senttiäkään, The Rail Clubin omistaja Kyle Booker kertoi Dallas Observerille.

Ride For Dime on voittoa tavoittelematon järjestö, joka järjestää konsertteja ja tapahtumia, keräten rahaa muille musiikkiin liittyville tukijärjestöille.

Lisää luettavaa