Ritchie Blackmore paljastaa epäröineensä Stratovariuksen Jens Johanssonin pestaamista: ”Olin hieman levoton hänen suhteensa”

29.3.2018 09:31

Ritchie Blackmoren johtama uuden ajan Rainbow saapuu konsertoimaan Suomeen parin viikon kuluttua. Yhtyeen nykyiseen kokoonpanoon kuuluu myös Stratovariuksen kosketinsoittajana kunnostautunut Jens Johansson, mutta tuoreesta Billboardin haastattelusta ilmenee, että Blackmore harkitsi ruotsalaisen palkkaamista pariinkin otteeseen.

Blackmorelta kysyttiin, miten hän valitsi uuden Raibow’n miehistön – mukana kun ei ole yhtäkään vanhojen aikojen jäsentä kitaristin lisäksi. Basisti Bob Nouveau kuulemma valikoitui rytmitajunsa ja kitaraymmärryksensä vuoksi, ja rumpali Dave Keith on puolestaan kuin elävä metronomi. Johanssinin suhteen Blackmorella oli varauksia, mutta keskustelemalla asiat lutviutuivat.

”Olin hieman levoton [Johanssonin suhteen], koska hänet tunnetaan näyttävästä tyylistään. Mutta kun puhuin hänen kanssaan, hän piti ajatuksesta, että hän on bändissä enemmän tukijan roolissa Jon Lordin tapaan”, Blackmore sanoi.

Haastattelusta ilmenee myös, että yhdessä vaiheessa oli suunnitelmissa pyytää mukaan eräs Ritchien entisaikojen bändikaveri. Deep Purplessa vuosina 1973–76 bassoa ja laulua hallinnoineen Glenn Hughesin kanssa käytiin keskusteluja uudesta yhteistyöstä, mutta Blackmorella ja Hughesilla oli lopulta liikaa erimielisyyksiä viimeksi mainitun roolista bändissä.

”Erään yhteisen ystävämme kanssa tuli puhetta, että olisi kiva, jos Glenn olisi mukana. Kysyin, olisiko hän valmis soittamaan vain bassoa ja jättämään laulamisen jonkun toisen huoleksi. Tämä ystävä sanoi, että totta kai näin voidaan tehdä ja että Glennin kanssa on puhuttu aiheesta ja tämä on suostunut”, Blackmore kertoo.

”Sitten harjoituksia edeltävänä päivänä otimme Glenniin yhteyttä kysyäksemme, milloin hän aikoo lentää paikalle. Hän ei ollut ollenkaan tietoinen, ettei hänestä tulisi bändin laulajaa. Ymmärsin hänen tilanteensa ja sanoin, että meidän täytyy hankkia sitten joku toinen, ja hän oli ok asian suhteen.”

Lisää luettavaa