Rob Zombie: Grunge ”tappoi” elämää suuremmat rokkitähdet

2.5.2016 10:37

Juuri uuden The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser –albumin julkaissut ohjaaja ja kauhurokkari Rob Zombie istui Headlines & Global Newsin haastateltavaksi ja puhui muun muassa viime aikojen suurista menetyksistä, sekä elämää suurempien rokkitähtien sukupuutosta.

Zombien mukaan rokkitähtien katoaminen lähti 90-luvun alun grungesta.

– Kun Nirvana ja muut vastaavat bändit tulivat, ajateltiin että rokkarin tulee olla kuin kuka tahansa kaduntallaaja. Joten kaikki erilaisuus jätettiin vaatteita ja tekoja myöten. Heistä tuli niin tylsiä, ettei ketään enää kiinnostanut, Zombie naurahtaa.

– Prince, David Bowie ja Lemmy eivät seuranneet trendejä, vaan he seurasivat täysin omia halujaan. Säännöt eivät koskeneet heitä. He eivät olleet kuin kaikki muut ja se on juuri se juttu. Kukaan tuskin menee konserttiin – itse en ainakaan koskaan – ajatellen ’voi veljet, toivottavasti lavalle saapuva tyyppi on samanlainen kuin minä!’ Jos minulta kysytään, Alice Cooper, Gene Simmons ja Elton John olisivat yhtä hyvin voineet olla joltain toiselta planeetalta. Niin minä sen halusin, ja niin sen tulisi ollakin.

Kysyttäessä grunge-ajan jälkeen nousseista artisteista, jotka ovat poikenneet hyvällä tavalla normeista, Zombie mainitsee Slipknotin.

– He eivät nousseet lavalle ollakseen samanlaisia kuin kaikki muut. He keksivät jotain tuoretta ja ihmiset innostuivat siitä: ’vihdoinkin jotain erilaista!’

– Mutta niin käy valitettavan harvoin enää nykyään. Joskus tuntuu, että nuoret bändit eivät uskalla erottua. He ajattelevat, että täytyy pukeutua ja käyttäytyä tietyllä tavalla ja kuulostaa tietynlaiselta. Aivan kuin olisi jokin sääntö tai normi, jota pitää noudattaa. Se on vitun typerää. Ei ole olemassa sääntöjä.

Lisää luettavaa