Robert Fripp kertoo Toyah Willcoxin kanssa tehtyjen hassutteluvideoiden suututtaneen King Crimson -faneja – ”Miksi välittäisin 76-vuotiaana vittuakaan?”

24.10.2022 22:00

King Crimson -dynamo Robert Fripp on vaimonsa, muusikko/näyttelijä/laulaja Toyah Willcoxin kanssa tehtaillut vauhdikkaita cover-videoita aina koronapandemian alkumetreiltä saakka. Kaksikko on versioinut Sunday Lunch -otsikon alla niin rock-, punk-, indie-, pop- kuin metal-klassikoitakin.

Fripp kertoo tuoreessa The Telegraphille myöntämässään haastattelussa videoiden suututtaneen joitakin King Crimson -faneja. Tämä ei kuitenkaan kitaristilegendaa juuri hetkauta.

”Sulkutoimien alussa vaimoni ojensi minulle tutun ja mustat sukkahousunsa, vei minut puutarhaan ja laittoi Tšaikovskin Joutsenlammen soimaan”, Fripp muistelee. ”Vaimoni väittää, että esiintyjillä on velvollisuus nostaa ihmisten mielialoja vaikeina aikoina. Kunnioitanko sitä? Vastaukseni on kyllä, niin minä todellakin teen.”

”Olemme täysin tietoisia, mitä ihmiset ovat kokeneet pandemian aikana. Kuten olleet jumissa pienessä asunnossa samaan aikaan kun heidän äitinsä tekee kuolemaa, eivätkä he voi osallistua hautajaisiin. Vaimoni sanoi, että jos olemme kahden vuoden aikana auttaneet yhdenkin ihmisen luovimaan synkkien vesien läpi, se on ollut sen arvoista. En ole varma, täyttääkö se korkeamman tason musiikin kriteerit, mutta minulle se on todellinen sitoumus, ja sitä minä arvostan. Olen valmis nappaamaan kitaran ja soittamaan klassisia riffejä sen eteen.”

”Miksi välittäisin 76-vuotiaana vittuakaan?” Fripp tiivistää. ”Tämä on minun elämäni.”

Lisää luettavaa