Robert Plant ja Ronnie James Dio eivät olleet hyviä nokkamiehiä, sanoo Twisted Sisterin Dee Snider

"Mahtavalla keulahahmolla ja mahtavalla laulajalla on iso ero", Snider tuumaa.
4.1.2023 20:44

Twisted Sister -yhtyeen laulaja ja keulahahmo Dee Snider sanoo, että vaikka hän arvostaakin Led Zeppelinin Robert Plantia ja Ronnie James Dioa laulajina, hän ei pidä kumpaakaan hyvänä nokkamiehenä.

Snider toi tämän – monien mielestä varmasti epämieluisan ja epäsuositun – mielipiteensä julki Twitterissä. Kaikki lähti liikkeelle, kun Snider vastasi eräälle Rainbow-yhtyeen Stargazer-kappaletta ylistäneelle seuraajalleen: ”Eikö Cozy Powell ollutkin mahtava? Kuuntele vaikka Stargazerin ensimmäiset 11 sekuntia, niin tiedät. Sitten voitkin kuunnella loput biisistä, jonka laulaa vertaansa vailla oleva Ronnie Dio, niin tiedät, miksi monista tämä on kaikkien aikojen paras metallibiisi”. Kun eräs toinen twiittaaja vastasi tähän Sniderin hehkutteluun toteamalla, että Dio oli kaikkien aikojen toiseksi paras nokkamies heti Freddie Mercuryn jälkeen, Snider toi ilmi, mitä ajattelee Diosta nokkamiehenä.

”Sekoitat nyt laulamisen esiintymiseen. Mahtavalla keulahahmolla ja mahtavalla laulajalla on iso ero. Ronnie oli yksi maailman parhaista laulajista, mutta nokkamiehenä hän lähinnä vain seisoi lavalla ja lauloi. Freddie oli uskomaton laulaja ja nokkamies”, Snider vastasi.

Tässä vaiheessa keskusteluun osallistui uusi twiittaaja, joka totesi, että Led Zeppelinin Robert Plant kuuluu ainakin ehdottomasti kaikkien aikojen parhaiden nokkamiesten listalle. Snider otti tästä kopin ja vastasi, ettei itse asiassa pidä Plantiakaan kovin kaksisena keulahahmona. Lopulta hän antoi esimerkkejä hänen mielestään hyvistä nokkamiehistä.

”Olen Plantin äänen suuri fani, mutta esiintyjänä hän ei antanut minulle mitään. Näytti hyvältä, hiukset olivat hyvin… Seisoi lavalla toinen käsi ilmaan nostettuna ja lauloi kuin vimmattu. Ei hyvää toimintaa nokkamieheltä mielestäni. Ja tiedoksi myös, että monet mahtavat nokkamiehet eivät ole mahtavia laulajia”, Snider kirjoitti.

”Minun nokkamieheni ovat joka puolella lavaa ja ottavat kontaktia yleisöön. Showtyyppejä. Miettikää David Lee Rothia, Paul Stanleyta, Mick Jaggeria… Axl Rosea… Lista on pitkä.”

Snider sai luonnollisesti paljon palautetta Dio- ja Plant-kommenteistaan, joten lopulta Twisted Sister -laulaja päätti tarkentaa pointtiaan:

”Tiesin, että monet suuttuvat tästä kommentista. En sano, etteikö Diolla tai Plantilla olisi ollut lavapreesensiä. Heillä oli sitä vaikka muille jakaa! Mutta he eivät olleet esiintyjiä.”

”Minulle mahtava keulahahmo on sellainen, että yleisössä olevat haaveilevat voivansa olla hänen kaltaisensa. Hän vangitsee yleisön mielikuvituksen hallitsevalla läsnäolollaan.”

Lisää luettavaa