Robert Trujillo puhuu vuosistaan Metallican matkassa: ”Joskus sitä huomaa olevansa aivan raivoissaan”

13.4.2023 08:40

Metallican basisti Robert Trujillo vieraili hiljattain toimittaja Mitch Joelin jututettavana Groove – The No Treble Podcastissa. Trujillolta kysyttiin, miten hänen suhteensa yhtyeen muihin jäseniin on muuttunut vuosien mittaan, ja mies innostuikin puhumaan aiheesta pitkät pätkät. Kuten odottaa saattaa, suurten persoonien täyttämässä bändissä pitää erilaisia näkemyksiä joskus sovittaa yhteen huolella.

”Metallica on perhe. Sain yhtyeestä uuden perheen. Sain uusia veljiä”, Trujillo sanoo.

”Kuten useimmat varmasti tietävät, bändiin liittyessä – varsinkin tällaiseen bändiin –, saat uusia velvollisuuksia. Yksi tällainen asia on, että sinun täytyy osata soittaa – totta kai täytyy osata, ja muiden täytyy voida luottaa sinuun. Se on oma asiansa, mutta samalla sinun täytyy perheenjäsenenä osata tulla toimeen erilaisten luonteenlaatujen kanssa.”

”Kaikki Metallican jäsenet ovat hyvin, hyvin erilaisia ihmisiä. Tarvitaan siis paljon kommunikaatiota sen suhteen, miten asiat saadaan sovittua. Ja joskus – aivan kuten veljien kesken kuuluukin – sitä voi huomata olevansa aivan raivoissaan, ja täytyy osata kulkea kaikkien erilaisten persoonien lomitse, aivan oikean perheenkin kanssa. Ja samaan aikaan on tärkeää pystyä tukemaan muita. Täytyy tietää, milloin joku veljistäsi on allapäin ja miten häntä voisi auttaa. Metallicaan kuulumiseen liittyy paljon tuollaista.”

Uuvuttavaa hommaa varmasti, ihan kuten jo pahamaineisessa Some Kind of Monster -dokumentissa 2000-luvun alussa nähtiin. Vaan hyvin on Trujillo hommaan selvästi sopeutunut: mies on jo kirkkaasti Metallican historian pitkäaikaisin basisti.

Lisää luettavaa