Rock’n’rollin arkkitehti Little Richard, 87, on kuollut

AOP

Rock’n’roll-pioneeri Little Richard on kuollut. 87-vuotiaan muusikkolegendan poika Danny Penniman on vahvistanut suru-uutisen Rolling Stonelle. Richardin kuolinsyystä ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

5. joulukuuta 1932 Maconissa, Georgiassa syntynyt Richard Wayne Penniman, myöhemmin Little Richard -taitelijanimen omaksunut laulaja-lauluntekijä löi itsensä läpi 1950-luvun puolivälissä. Richard tunnettiin koreilevasta tyylistä ja energisestä esiintymisestä. Miehen tunnetuimpiin kappaleihin lukeutuvat Tutti Frutti, Good Golly Miss Molly ja Long Tall Sally.

Uskonnollisen herätyksen suurimman suosionsa keskellä kokenut Richard aloitti pappisopinnot ja jätti musiikkibisneksen täysin taakseen muutamaksi vuodeksi. Hän palasi rock’n’rollin pariin vuonna 1962, jonka jälkeen hänen kiertueillaan nähtiin lämmittelijänä muun muassa The Beatlesin kaltaisia tulevaisuuden legendoja. Hetken aikaa Richardin taustayhtyeessä soitti kitaraa myös muuan Jimi Hendrix.

1970-luvun lopulla Richard palasi jälleen kristittyyn elämään ja etääntyi rock’n’rollista. Seuraavalla vuosikymmenellä Richard palasi parrasvaloihin muun muassa näyttelijänä ja kunnostautui vuosikymmenen loppua kohti jälleen myös rock-esiintyjänä.

Richard jatkoi esiintymistä aina 2010-luvulle asti.