Rokumentti friikkiyden asialla – Musiikkielokuvafestivaalin ohjelmisto julki

Suomen suurin musiikkielokuvafestivaali järjestetään Joensuussa 15.–19. marraskuuta.
25.10.2017 12:07

Musiikkielokuvafestivaali Rokumentti julkaisi koko ohjelmansa, johon sisältyy yhteensä 46 musiikkia ja yhteiskuntaa käsittelevää elokuvaa. Festivaalin teemana on tänä vuonna friikkiys ja ohjelmistossa esitelläänkin hahmoja, jotka on määritelty erilaisiksi joko yhteiskunnan tai hahmojen itsensä toimesta. Teemaohjelmiston näkökulma on kuitenkin pikemminkin ylistävä kuin osoitteleva, haluten tuoda positiivista irrottelua ja erikoislaatuista rohkeutta synkkien uutisten varjostamaan maailmaan.

Valkokankaalle päätyvät muun muassa John Coltrane, David Lynch, GG Allin, Sepultura, HC Andersen, Eppu Normaali, Bruce Dickinson, Iggy Pop sekä Hüsker Dü:n edesmennyt Grant Hart. Avajaisnäytöksenä nähdään Jörn Donnerin tuore Perkele 2 – Kuvia Suomesta ja festivaalin päättää Pertti Kurikan Nimipäivistä kertova Tokasikajuttu. Rokumentissa nähdään myös poikkeuksellinen livekeikka, kun hip hop -ryhmä Aivovuoto esittää elokuvateatterisalissa visuaalinäytöksen, joka pohjautuu kesäkuussa julkaistuun Dötöx-albumiin.

– Luvassa on täydet viisi päivää elokuvaa, jota ei ole tarjolla Itä-Suomessa, tai juuri missään muuallakaan. Leffojen lisäksi luvassa on keikkoja, muksudiskoja, levymessuja ja sun muuta touhuttavaa kulttuurin suurkuluttajille. Ei käy aika pitkäksi, nauraa Rokumentin tuottaja Katri Kilpiä.

Rokumentti järjestetään Joensuun elokuvateatterikeskus Tapiossa 15. – 19.11.2017. Festivaalin liput tulevat myyntiin maanantaina 30. lokakuuta. Festivaalin järjestää Joensuun Popmuusikot ry. Koko ohjelmiston löydät täältä.

Lisää luettavaa