Rolling Stones -kitaristi paljastaa taittaneensa kaikessa hiljaisuudessa peistä syövän kanssa: ”Se olisi saattanut olla hyvästien paikka”

Ronnie Wood sai keuhkosyöpädiagnoosin toukokuussa.
6.8.2017 21:12

The Rolling Stonesissa jo reilut neljä vuosikymmentä musisoinut kitaristi Ronnie Wood paljastaa Daily Mailin haastattelussa taistellessaan kaikessa hiljaisuudessa keväällä keuhkosyöpää vastaan.

”Oli viikko, jolloin kaikki oli hyvin pienestä kiinni ja se olisi saattanut olla hyvästien paikka”, Wood toteaa diagnoosistaan. Mies sai kuulla sairaudestaan toukokuussa Rollareiden Euroopan-kiertueen alla tehtyjen lääkärintarkastusten yhteydessä. Lääkäri näet tiedusteli miltei koko elämänsä ketjupolttaneelta kitaristilta, haluaisiko tämä teettää tavanomaista laajemmat kokeet.

”Vastasin, että anna mennä”, Wood muistelee. ”Sitten hän palasi ja kertoi, että vasemmassa keuhkossani loisti supernova. Ollakseni täysin rehellinen, en ollut asiasta kauhean yllättynyt. Hän kysyi mitä haluaisin asialle tehtävän, joten vastasin, että ’ottakaa se vain pois minusta’.”

Wood sai elää viikon erinäisten testien ja epävarmuuden ristitulessa, jota hän muistelee seuraavasti: ”Heidän täytyi selvittää, olisiko syöpä metastasoitunut ja levinnyt imusolmukkeisiini. Mikäli niin olisi käynyt, se olisi ollut menoa. Olin valmistautunut pahimpaan, mutta uskoin toisaalta kaiken menevän lopulta hyvin. Emme halunneet kertoa asiasta lääkäreiden lisäksi muille, sillä emme halunneet kenenkään muun joutuvan käymään läpi tätä samaa helvettiä. Olin tehnyt jo päätöksen, että mikäli se olisi levinnyt, en ryhtyisi kemoterapiaan – en aikonut ottaa sitä pistintä ruumiiseeni.”

Lopulta selvisi, että syöpä ei ollut levinnyt ja se saatiin poistettua viisi tuntia kestäneellä leikkauksella.

”Olen ihan kunnossa nyt. Käyn kuitenkin seurannassa kolmen kuukauden välein”, Wood toteaa. ”Olin todella onnekas, mutta minulla on aina ollut poikkeuksellisen vahva suojelusenkeli vahtimassa minua. Kaiken järjen mukaan minun ei pitäisi olla tässä.”

Lisää luettavaa