Ruisrockissa juhli peräti 71000 ihmistä

7.7.2013 22:59

Tänä kesänä on kuulunut myös ikäviä uutisia festivaalien kävijämääristä, mutta aurinkoisessa Turussa 5.-7. heinäkuuta järjestetty Ruisrock ei joutunut painimaan yleisökadon kanssa. Ei sinne päinkään.

Festivaalin tavoitteena oli nimittäin kerätä Ruissaloon noin kuusikymmentätuhatta vierasta, mutta paikalle saapuikin lopulta noin 71000 juhlijaa. Perjantaina Ruisrockissa vieraili 18000 musiikin ystävää, lauantai houkutteli paikalle 29000 kävijää ja sunnuntainakin päästiin kahteenkymmeneenneljään tuhanteen.

Ruisrockin bändit onnistuivat kautta linjan. Muun muassa HIM osoitti olevansa lauantain arvostetun pääesiintyjän paikan arvoinen, sillä Ville Valon ryhmä oli mainiossa tikissä. HIMiä päälavalla edeltänyt PMMP oli myös aivan loistavassa iskussa.

Sunnuntaina legendaarisen rantalavan edustan vetivät tukkoon muun muassa Cheek ja J. Karjalainen. Ruisrockiin paluun tehneen Karjalaisen ja hänen yhtyeensä On kaikki niinkuin ennenkin -kappaleen viesti osuikin komeasti napakymppiin, samalla kun ruotsinlaiva lipui sopivasti lavan ohi viereistä meriväylää pitkin.

Syvän kumarruksen ja kunniamaininnan ansaitsee myös Kerkko Koskinen Kollektiivi – olihan se nimittäin melkoisen huikean näköistä toimintaa, kun noin 70-80 muusikkoa ja laulajaa tulkitsi isolla estradilla maestro Koskisen viimeisimpiä hengentuotoksia.

Ensimmäiset Ruisrock-kuvat löytyvät Soundin Facebookista.

www.ruisrock.fi

Lisää luettavaa