Runoilijasta muusikoksi siirtynyt Hyväri on kiintoisa uusi tuttavuus – ensinäytössä kaunis Mattolaituri-video

6.10.2021 13:49

Tässäpä lupaava uusi artisti. Alex Hyvärinen alias Hyväri on Universal Musicin Leibeli-levymerkin uusi kiinnitys, ja tämän lauluntekijän taustoista löytyy yksi jos toinenkin huomionarvoinen asia. Tarinaan liittyvät runoilija-kulttuuriministeri Claes Andersson, lastensuojelu ja Hyvärin henkilökohtainen surutyö.

Hyvärinen on siis alun perin runoja kirjoittanut nuorukainen, joka sattui asumaan sekä politiikasta että taidepiireistä kuuluisan Claes Anderssonin naapurissa. Hyvärinen vei runojaan Anderssonille näytille ja sai tältä innostavaa palautetta. Andersson myös tuumasi saamiensa tekstien olevan melko laulullisia ja kehotti naapuriaan kokeilemaan laululyriikan kirjoittamista.

Niinpä Hyvärinen alkoi säveltää runojaan, ja tämän kehityksen tuloksena hänestä on nyt kuoriutunut artisti nimeltä Hyväri. Hän kuvailee itseään levy-yhtiön tiedotteessa tyypiksi, jolla on pahana tapana ottaa harteilleen sekä läheisten että tuntemattomien murheita, ja tätä painolastia mies helpottaa muun muassa musiikkia opettamalla.

”Mä käyn pitämässä musahetkii lastensuojelussa perheille, joilla on vaikeeta. Se on mulle tärkeetä. Ja mun keino auttaa on nimenomaan musiikki. Mä tiedän et se toimii auttamisbisneksessä, koska se autto mua. Koska se pelasti mutkin nii mä tiedän et mä voin tehdä sillä hyvää”, Hyväri kertoo tiedotteessa.

Hyvärin debyyttisingle on nimeltään Mattolaituri, ja Soundin sivuilla tulee nyt ensi-iltaan Åke Denverin kappaleeseen ohjaama musiikkivideo. Biisi sai alkunsa vaikean eroprosessin inspiroimana.

”Mä en oo mikään asiantuntija siinä, miten surutyötä tehdään, miten kipeitä asioita käsitellään, miten yksinäisyydestä noustaan tai erosta toivutaan. Mut tän laulun tekeminen autto mua. Mä todella toivon, että se auttaa muitakin joiden täytyy luopuu. Mä toivon, et se auttaa muitakin nousemaan tuhkasta niinku feenikslintu ja jatkamaan matkaa”, Hyväri kertoo.

Katso video ylempää. Hyväri kertoo kuulumisiaan muun muassa Facebookissa täällä.

Lisää luettavaa