Rush-nokkamies paljastaa, että rumpalinero Neil Peart on lopettanut soittamisen kokonaan: ”Hän on eläkkeellä”

19.12.2018 21:03

Rushin laulaja-basisti Geddy Lee kaatoi hiljattaisessa SiriusXM:n Eddie Trunkille myöntämässään haastattelussa sangollisen jääkylmää vettä vielä varovaisesti yhtyeen paluuta toivovien fanien niskaan.

”Neil on eläkkeellä”, Lee kommentoi entisen yhtyetoverinsa, rumpalimestari Neil Peartin elämäntilannetta. ”Hän ei ole lopettanut ainoastaan Rushissa; hän on lopettanut koko soittamisen. Hän ei enää rumpaloi, vaan jatkaa elämäänsä. Se on ihan ok — Alex ja minä olemme ihan sujut asian kanssa. Olemme kaikki edelleen kavereita. Itse asiassa Alex ja minä kävimme moikkaamassa häntä vasta muutama viikko takaperin. Pysymme yhteyksissä. Alex asuu ihan lähelläni ja käymme jatkuvasti illallisilla, koska hän tykkää aina juoda kaiken mitä viinikellaristani löytyy. Olemme edelleen kavereita ja juttelemme keskenämme, mutta tuo osa elämistämme on ohi.”

Rush on ollut telakalla vuodesta 2015, jolloin yhtyeen R40 Live -juhla-/jäähyväiskiertue päättyi. Vuotta myöhemmin julkaistu Time Stand Still -dokkari paljasti, että Peart kärsi miltei koko kiertueen ajan jalassaan olleen tulehduksen aiheuttamista kivuista. ”Neilillä oli rundin aikana vaikeuksia soittaa omalla tasollaan, fyysisistä ja muista ongelmista johtuen”, Lee muistelee. ”Hän on perfektionisti, eikä halunnut antaa itsestään vähempää, kuin mitä ihmiset häneltä odottavat. Se ajoi häntä eteenpäin koko hänen uransa ajan, ja sillä tavoin hän halusi myös päättää sen. Kunnioitan sitä päätöstä.”

Lee on pitänyt itsensä viime ajat kiireisenä kirjoittamalla vielä tässä kuussa päivänvalon näkevän Geddy Lee’s Big Beautiful Book Of Bass -bassokirjan.

Lisää luettavaa