Rushin Alex Lifeson jatkaa soittohommien parissa, mutta entä Geddy Lee? – Basisti-laulaja kommentoi

Leellä on kädet täynnä uuden kirjansa promootiohommia.
5.12.2018 11:56

Neil Peartin ripustettua Rushin viimeisen kiertueen päätteeksi rumpukapulat naulaan, ovat progetrion fanit spekuloineet, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kitaristi Alex Lifeson on ainakin pysynyt aktiivisena ja pistänyt lukuisten vierailujen ohessa pystyyn muun muassa musaprojektin The Aristocratsin tutun Marco Minnemannin kanssa.

Mutta entä laulava basisti Geddy Lee? Lee on viime vuodet työstänyt bassokitaroista kertovaa kirjaa, jonka promoaminen vie paljon tilaa miehen kalenterista vielä jonkun tovin, mutta onko uutta musiikkia kenties myös tuloillaan? Prog-lehti tiedusteli asiaa.

”Rehellisesti sanottuna: ei. Käyn kyllä silloin tällöin studiossa soittamassa, koska omistan aika monta bassoa ja niitä on hauska soittaa. Haluan myös pitää sormeni soittokunnossa. Kun soitan ja ideoita pulpahtelee esiin, tallennan ja sitten unohdan ne. Kun joskus palaan niiden ääreen, puolet niistä on varmasti paskaa ja poistan ne”, Lee kertoo.

”Tarkoitukseni on kyllä joku päivä istua kunnolla niiden ääreen ja katsoa, mitä kaikkea olen saanut aikaan. Kunhan saan kirjani promootiot tehtyä, toivon mukaan minusta tulee taas muusikko! Mutta minulla ei ole aavistustakaan, minkä muodon se musiikki ottaa. Minulla ei ole mitään suunnitelmia enkä tiedä, mihin suuntaan olen menossa.”

Musiikin sijaan on Geddy Leen ja Rushin fanien tyytyminen siis luettavaan. Leen Big Beautiful Book Of Bass -kirja julkaistaan 18. joulukuuta. Soittimen historiaan sukeltavaa kirjaa varten on haastateltu monia basisteja John Paul Jonesista Adam Claytonin, Robert Trujillon, Bill Wymanin ja Les Claypoolin kautta Bob Daisleyyn.

Lisää luettavaa