Voisiko Dave Grohl korvata eläköityneen Neil Peartin Rushissa? – Annetaanpa Foo Fighters -miehen itse vastata

Kovana Rush-fanina tunnetulta Foo Fighters -nokkamieheltä ja entiseltä Nirvana-kannuttaja Dave Grohlilta kysyttiin Rolling Stonen tuoreessa haastattelussa seuraavanlainen hypoteettinen, mutta eittämättä herkullinen kysymys: ”Neil Peart on eläkkeellä. Mitä tekisit, jos Geddy Lee ja Alex Lifeson pyytäisivät sinua Rushin rumpaliksi rundille?”

Grohlin ei kauaa tarvinnut vastauksensa kanssa empiä. ”Sanoisin, että ’En kykene siihen fyysisesti tai musiikillisesti, mutta kiitos tarjouksesta'”, mies tokaisi vaatimattomasti. ”Neil Peart on rumpalina aivan jotain muuta lajia. Tunnen sovitukset, mutta rumpalina olen [The White Stripesin] Meg White verrattuna Neil Peartiin. Ja Meg White on yksi suosikkirumpaleistani!”

Grohl sai kunnian nimittää yhdessä yhtyetoverinsa Taylor Hawkinsin kanssa Rush Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 2013. Mies muisteli haastattelussa kokemusta, jonka aikana pääsi yhtyeineen myös esittämään 2112:n 70-luvun Rushiksi pukeutuneena, yhtenä elämänsä erityislaatuisimmista illoista. ”Kun sain 2112:n ollessani 8-vuotias, se muutti koko elämäni suunnan. Kuulin ne rummut. Se sai minut haluamaan rumpaliksi.”

Neil Peart ilmoitti eläköitymisestään vuonna 2015 Rushin R40 Live Tour -kiertueen päätteeksi.

Alla vielä Foo Fighterin kuuluisa Rush-imitaatio, sekä itse juhlakalun Hall of Fame -keikka.