Rushin Alex Lifeson: Minulla on tuntikaupalla materiaalia pöytälaatikossa

Kanadalaisen proge-ikoni Rushin tulevaisuus näyttää tässä vaiheessa hyvin epävarmalta. Juhlakiertueen paketoinut yhtye on parhaillaan tauolla, eikä rumpali Neil Peartin paikat kestä enää ainakaan pitkiä kiertueita.

Mutta eipä vanha koira niin vain karvoistaan eroon pääse vaan kitaristi Alex Lifeson ja basistilaulaja Geddy Lee ainakin säveltävät yhä materiaalia. Ovatpahan molemmat jo julkaisseetkin yhdet sooloalbumit: Lee My Favourite Headachen vuonna 2000 ja Lifeson Victorin 1996.

Guitar Connoisseur -lehden haastattelema Lifeson sanookin, että hänellä olisi kyllä runsaasti materiaalia, josta voisi työstää vaikka uuden soololevyn.

– Minulla ei tällä hetkellä ole samaa tarmoa aloittaa samanlaista projektia mitä Victor oli. Mutta minulla on kyllä tuntikaupalla materiaalia, joka inspiroi sen verran, että voisin kyllä harkita asiaa, Lifeson kertoo.

– Pidin Victorissa eniten sen vaihtelevasta materiaalista. Se levy oli minulle mahdollisuus tutkia ja laajentaa tiettyihin tyyleihin, jotka eivät kenties olleet avoimena Rush-kontekstissa. Työn määrä oli valtaisa, ja minä työskentelin suurin piirtein vuoden ajan joka päivä sen parissa. Mutta se oli äärettömän tyydyttävää ja tärkeää minulle niin säveltäjänä, tuottajana kuin muusikkona.

Mieluustihan me vielä kuulisimme uutta Rushia, mutta kyllä kenen tahansa rushilaisen soolotuotantokin kelpaisi.