Rushin Geddy Lee julkaisee muistelmat – Sanoo kirjan saaneen alkunsa kuin vahingossa

Kirjan kirjoittaminen on auttanut laulaja-basistia paitsi selviämään pandemiasta, myös auttaneen Neil Peartin kuoleman käsittelemisessä.
21.9.2021 21:00

Progressiivisen rockin veteraaniyhtye Rushin laulava basisti Geddy Lee paljasti pitkässä Instagram-kirjoituksessaan käyttäneensä pitkään jatkuneen karanteeniajan kirjoittamalla muistelmat, jotka HarperCollins julkaisee näillä näkymin syksyllä 2022. Lee kertoo kirjan kirjoittamisen myös auttaneen käsittelemään tammikuussa 2020 menehtyneen Rush-rumpali Neil Peartin kuolemaa.

”Daniel Richler, ystäväni ja yhteistyökumppanini Big Beautiful Book of Bass -kirjan tiimoilta näki, miten kamppailin Neilin menehtymisen jälkeen ja yritti nostaa minut ylös murheen alhosta kertomalla hauskoja tarinoita nuoruudestaan, rohkaisten samalla minua jakamaan vuorostani omia tarinoita. Tein niin aluksi hyvin vastahakoisesti, mutta sitten muistin, että ai niin, minähän pidän sanojen kanssa painimisesta”, Lee avaa.

”Ennen pitkää pienet tarinat alkoivat paisua kokonaisiksi luvuiksi. Koska olen todella pakkomielteinen, kirjoitin ja uudelleenkirjoitin niitä ja hain vahvistuksia kertomuksille paitsi muistini syövereistä, myös päiväkirjoistani ja valokuva-albumeistani. Ratkaisin mysteeriä, jollaista en ollut ennen kohdannut.”

”Lähetin nämä parannellut ja pidemmälle kuvitetut tarinat Danielille, joka korjaili kielioppia ja poisti paljon kirosanoja (minä vittu rakastan kiroilua) ja presto! Syntyi teos, joka kertoo, no, minun äänelläni pitkän kaavan mukaan elämästäni lavalla ja sen ulkopuolella: lapsuudestani, perheestäni, perheeni [holokaustista] selviytymisestä, matkoistani ja kaikenlaisesta turhanpäiväisestä, johin olen käyttänyt aivan liian paljon aikaa. Daniel totesi, että taisit juuri kirjoittaa kirjan – muistelmat, jos tarkkoja ollaan. Vastasin hänelle, että jaa, niin taisin tehdä.”

Lisää luettavaa