Ryan Adams ongelmissa: uusia syytöksiä julki, FBI tutkii, albumisuunnitelmat vastatuulessa

15.2.2019 09:12

New York Timesin eilisellä Ryan Adams -artikkelilla näyttää olleen välittömiä vaikutuksia. Kansainväliset musiikkisivustot kertovat, että kaksi uutta naista on julkaissut uusia syytöksiä epäasiallisesta käytöksestä, FBI tutkii Adamsin epäiltyä nettisuhdetta alaikäisen fanin kanssa ja miehen uuden albumin julkaisu on siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Muun muassa Stereogum kertoo, että FBI kiinnostui välittömästi Timesin artikkelista. Adamsin epäillään aloittaneen seksuaalissävytteisen viestinvaihdon naisfanin kanssa, kun tämä oli vain 14-vuotias tyttö. Tyttö oli esiintynyt viesteissä todellisuutta vanhempana, mutta artikkelin mukaan Adams ymmärsi hyvin asian oikean laidan. Nyt FBI aikoo esittää naiselle kysymyksiä ja saada haltuunsa Adamsin lähettämiä viestejä, ja mikäli nämä antavat aihetta jatkotutkimuksiin, viranomaiset tutkivat myös molempien osapuolten puhelutietoja.

Consequence of Sound puolestaan kertoo kahden uuden naisen syyttävän Adamsia arveluttavasta käytöksestä. Adamsin kanssa musisoineet Liz Phair ja Karen Elson ovat julkaisseet Twitterissä viestejä, joissa annetaan ymmärtää, että heillä on samanlaisia kokemuksia Timesin artikkelin naisilla.

”Minäkin olen käynyt läpi traumaattisen kokemuksen Ryan Adamsin kanssa. Vaikka en ole riittävän rohkea kertoakseni yksityiskohdista, minua rohkaisee se, että monet naiset ovat yhdistäneet voimansa ja auttavat muita toipumaan”, Elson kirjoittaa.

Samaan aikaan Rolling Stone uutisoi, että Adamsin Big Colors -levyn julkaisu on siirretty hamaan tulevaisuuteen. Levy on kadonnut sekä Universal Musicin että Adamsin oman Pax-Am-levymerkin listoilta. Albumin piti alun perin ilmestyä huhtikuussa, ja Adamsin oli määrä julkaista tänä vuonna kaikkiaan kolme levyä.

Adams on kiistänyt häntä kohtaan esitetyt syytökset. Laulaja pyysi Twitterissä anteeksi kaikilta, joita hän on eläessään loukannut, mutta nyt julki tulleet väitteet ovat hänen mukaansa ”liioiteltuja ja ajoittain tyystin valheellisia”.

Lisää luettavaa