Rytmihäiriö iskee jälleen! Urheiluteemainen uutuussingle sai pontta oikean elämän sattumuksista, video ensinäytössä

6.4.2023 09:00

Surmacoren sanansaattaja Rytmihäiriö julkaisee uutta musiikkia viiden vuoden tauon jälkeen. Orkesterin kahdeksas levy Surmacore ilmestyy 11. elokuuta, ja sen ensimmäinen singlelohkaisu on kappale nimeltä Viinamäen Valioliiga. Tarkasta biisiin tehty reipashenkinen musiikkivideo alempaa.

”Ensimmäisenä maailmalle lähtevä Viinamäen Valioliiga on tulevan levyn suoraviivaisin ilotulitus, näitä ei olekaan tullut tehtyä pitkään aikaan. Biisin juuret ovat kourallisessa Kosmolta saamiani rumpukomppeja, jotka heti ensikuuntelulla kiskaisivat päässäni riffikoneen käyntiin, joten ei kun hommiin”, kertoo kappaleen säveltänyt Janne Perttilä tiedotteessa.

Virallisen tiedoksiannon mukaan biisin sanoitukset saivat innoituksensa tosielämän tapahtumista.

”Jääkiekko- ja jalkapallo-otteluiden selostuksissa esiintyy runsaasti hienoja ja vauhdikkaita ilmaisuja, joiden siirtäminen surmacore-kontekstiin oli jo pidempään tuntunut kutkuttavalta ja samalla uudenlaiselta kulmalta tuttuun aiheeseen. Kertosäkeen lausahdus on puolestaan peräisin elävästä elämästä”, sanoitukset kynäillyt Unto Helo kertoo ja jatkaa:

”Olimme joskus ennen koronaa keikalla Lahden nimeltä mainitsemattomalla Finlandia-Klubilla, missä meitä syytettiin mitä kauhistuttavimmista asioista, mutta se onkin jo toinen tarina. Seuraavana päivänä menimme joka tapauksessa terästäytymään erittäin asialliseen kuppilaan ennen matkustamista seuraavaa keikkakaupunkia kohti. Lähes välittömästi ravintolaan saavuttuamme muuan vahvasti kanta-asiakkaan oloinen herrasmies esitti meille römäkkä-äänisen kysymyksen: ’Hei, onks tänään aamu vai ilta’, mikä ilahdutti seuruettamme suuresti. Oli sanomattakin selvää, että ilmaus oli niin sanotusti käyttistä. Janne itse asiassa sittemmin demotti sen jonkin uuden albumin kappaleen kertosäkeeseen, mutta se ei ollut tämä biisi. Tähän se kuitenkin joidenkin vaiheiden jälkeen päätyi ja toi mielestäni tietynlaista ilmavuutta ja tolkuttomuutta kappaleen muuten tiukan urheilulliseen sanoituskonseptiin.”

Rytmihäiriön voi nähdä keikalla 14.4. Helsingin Ääniwallissa ja 15.4. Turun Merihelvetti-risteilyllä. Ja se video menee näin:

Lisää luettavaa