HIM saapuu Morrison Hoteliin – Ville Juurikkalan valokuvanäyttely nähdään komeassa ympäristössä New Yorkissa

Ville Juurikkala

Taas viedään Suomea maailmalle. Tiedote kertoo, että armoitettu rockvalokuvaaja Ville Juurikkala pystyttää Helsingissäkin esillä olleen HIM-kuvanäyttelynsä New Yorkiin. Juurikkalan työt tulevat esille Sohon kaupunginosassa sijaitsevaan Morrison Hotel Galleryyn.

Suomessa Helsingin taidemuseossa esillä ollut näyttely on sikäli erikoinen, että se kuvattiin kokonaan kolmen viikon aikana ennen avajaisia. “Projektin kaikki valokuvat luotiin alusta loppuun 21 päivässä ja pystytettiin yhden päivän aikana”, Juurikkala kertoo. New Yorkissa nähdään myös muutama HAM-näyttelyn ulkopuolinen lisäkuva.

”Mielestäni tämä on hieno jatkumo HIMin saavutuksille suomalaisen musiikin viennissä. Aikanaan he tekivät historiaa olemalla ensimmäinen suomalaisbändi, joka myi kultaa Yhdysvalloissa, maailman kilpailuimmilla musiikkimarkkinoilla. Nyt heidät on ensimmäisinä suomalaisina kelpuutettu Morrison Hotelin seinille kaikkien ikonisimpien amerikkalaisbändien rinnalle”, Juurikkala kirjoittaa tiedotteessa.

Juurikkalan näyttely on esillä New Yorkissa 13.-26.11.2017. Sinne siis, mikäli satut Isossa Omenassa noihin aikoihin pyörimään. Morrison Hotelin meininkeihin voi tutustua esimerkiksi täällä.