Sakara Records saavuttaa merkkipaalun, juhlakeikkoja luvassa

12.12.2012 10:46

Niin se aika rientää: Mokoman musikanttien perustama Sakara Records saa täyteen kymmenen toimintavuotta ensi vuoden aikana. Tänään (12.12.) ilmestyneestä Soundista voikin lukea Sakaran toisen lippulaivan eli Stam1nan Antti ”Hyrde” Hyyrysen tuoreita mietteitä ja toki äänessä on myös Sakaran (ja Mokoman) Tuomo Saikkonen.

Tähän tapaan:

– Olenhan minä ylpeä siitä, että kaltaisemme indiekiska on pysynyt hengissä näin pitkän taipaleen keskellä äänitealan murrosta. Olen äärimmäisen kiitollinen poikkeuksellisen hienoille orkestereillemme sekä kuulijoille, jotka ovat uskollisesti ostaneet julkaisujamme, Saikkonen huomauttaa.

– Tavallaan huikeinta on tietenkin se, että luuserin leiman saanut Mokoma teki taiteellisen ja kaupallisen läpimurtonsa ensimmäisellä Sakara-julkaisulla. Ison levy-yhtiön hylkäämän ja omin avuin menestykseen nousseen hylkiön tarinaan on perustunut koko yhtiön brändi. Toisena mielettömänä merkkitapauksena nousee mieleen Stam1nan debyytin kuuleminen valmiina ensimmäistä kertaa. Bändin jättimäinen harppaus pikkunokkelasta junioriporukasta miesten sarjaan oli häkellyttävä. Silloin tuntui, että merkittäviä asioita on tapahtumassa.

Sakara Records juhlii toimintavuosiaan Helsingin Tavastialla ja Semifinalissa 15.3. sekä Tampereen Pakkahuoneella ja Klubilla 16.3. Luvassa on epäilemättä melkoisia kinkereitä.

– Tapahtumissa esiintyvät Mokoma, Stam1na, Rytmihäiriö, Jarkko Martikainen sekä mielestämme lupaavin demoyhtye aikoihin eli joensuulainen Nerve End. Luvassa on erikoiskeikkoja ja esimerkiksi Mokoma aikoo soittaa biisejä kaikilta Sakara-julkaisuilta, ep-levyjä ja dvd:tä myöten. Muutakin erikoismeininkiä ja -kokoonpanoja on taatusti luvassa, Saikkonen kertoo.

Antti Hyyrynen puolestaan ennakoi iltamia seuraavasti:

– Asiakaspaikkoja tulee olemaan rajoitetusti, joten kehotan toimimaan nopeasti lippukioskilla. Ja veikkaanpa, että Markku ja Mirkku kiikuttavat iltamien mittaan autonavaimia narikastoon ja suuntaavat parketille juhlimaan, vaikka toisenlaisia suunnitelmiakin olisi alunperin ollut.

Mennäänpä vielä Tampereen Pakkahuoneelle. Näin Stam1na toimitti armoitetussa konserttipyhätössä viime maaliskuussa ja tuossa alla yhtye poseeraa lokakuussa soineen vuoden viimeisen keikkansa jälkeen Soundille (kuva: Timo Isoaho):

Lisää luettavaa