Sami Yaffa nostaa uudella singlellä hattua esikuviensa neroudelle – Down At St. Joe’s käsittelee kuningas alkoholin hyviä ja huonoja puolia

Meeri Koutaniemi

Kappale löytyy myöhemmin syksyllä ilmestyvältä sooloalbumilta.

Monissa liemissä keitetty, muun muassa Pelle Miljoonan, Hanoi Rocksin, Michael Monroe Bandin, Joan Jett And The Blackheartsin sekä New York Dollsin riveistä tuttu Sami Yaffa julkaisee sooloalbuminsa The Innermost Journey To Your Outermost Mind 3. syyskuuta. Nyt levyltä on julkaistu toinen singlelohkaisu Down At St. Joe’s, jonka sanoituspuolessa auttoi Yaffan vanha ystävä Rich Jones.

”Rich oli kirjoittanut jo jotain tekstejä mun levylle, kun päätin lähettää kappaleen hänelle. Halusin tämän biisin ehdottomasti mukaan albumille, koska se poikkeaa maanläheisillä ja akustisilla soundeillaan sopivasti levyn muiden biisien sähköisestä maailmasta. Halusin nostaa biisillä hattua The Facesille, Stonesille ja Dylanille kiitokseksi heidän neroudestaan. Lopulta sanoituksen teemaksi löytyi kuningas alkoholi, sen hyvät ja huonot puolet ja erityisesti se, kuinka lähellä täysi romahdus voi olla jos se pääsee ottamaan otteen elämästä.  Richien nerokas sanotus toi tän biisin eloon ja siitä tuli yks mun suosikkibiiseistä levyllä”, Yaffa kertoo.