Sami Yaffa kertoo tulevasta soololevystään – Motörhead, The Clash ja The Stooges mainittu

28.9.2020 09:00

Muun muassa Hanoi Rocksista, New York Dollsista, Michael Monroe Bandistä, Mad Juanasta, Demolition 23:sta ja Pelle Miljoona Oy:stä tuttu basisti-laulaja Sami Yaffa työskentelee parhaillaan sooloalbumin kimpussa.

– Pitkäsoitolle tulee materiaalia pitkältä aikaväliltä. Osa idiksistä on tosi vanhoja, ja tuoreimmat ovat tuosta muutaman päivän takaa, nauraa Yaffa.

– Aloin katsoa biisejä Janne Haaviston kanssa joskus puolitoista vuotta sitten. Janne on hands down mun suosikkirumpali, ja olen myös ilokseni saanut kaivettua hänestä esiin uusia puolia. Kovin moni ei nimittäin taida tietää, että Jannen sisällä asuu myös Phil ”Philthy Animal” Taylor!

– Kappaleiden kitaraosuuksista taas vastaavat vanha frendini Christian Martucci (Stone Sour sekä Black Star Riders) ja nykyinen Atomirottaherra Rane Raitsikka. Molemmilla on omat biisinsä, ja parilla raidalla kuullaan myös kummankin herran soittoa.

Kun mainitset Philthy Animalin, siitä voi toki päätellä jotakin…

– Materiaali on monipuolista, ja mun juuret kuuluvat läpi: Motörhead, The Stooges, Faces ja kaikenlaiset punkjutut. Mukaan tulee myös reggae-meininkiä The Clashin hengessä ja saattaa sinne eksyä joku Balkan-trumpetin törähdyskin!

Toistaiseksi nimetön albumi ilmestyy ensi vuoden alkupuolella, mutta julkaisun ajankohta voi vielä muuttua.

– Ajatuksena on lähteä saman tien kiertueelle, mutta jos keikkapaikat ovat kiinni, niin suunnitelmaa täytyy vähän tarkistaa.

Kiirettä pitää joka tapauksessa: soololevyn valmistelun ohella Yaffa tekee jatko-osaa Punkin seikkailut – Taistelu Plastimiestä vastaan -sarjakuvakirjalle ja kirjoittaa uusia biisejä Michael Monroe Bandille. Luvassa on myös esiintymisiä.

– Olen keikkaillut viime aikoina Michaelin ja Costello Hautamäen kanssa. Costellolla on syksyn aikana kiireitä Popedan kanssa, ja hänen paikalleen hyppää HIMistä tuttu Mikko ”Linde” Lindström. Katsotaan nyt, montako keikkaa saamme paiskattua!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 8/20.

Lisää luettavaa