Sammy Hagar sanoo, ettei Alex Van Halen enää vastaa hänen yhteydenottoihinsa – ”En tiedä, mitä välillämme on tapahtunut”

"Joku on myrkyttänyt hänet minua vastaan", Hagar tuumaa.
3.11.2022 08:49

Eddie Van Halenin menehtyminen ei ilmeisesti ole saanut muita Van Halen -yhtyeen jäseniä lähentymään ja sopimaan keskenäisiä erimielisyyksiään. Eddien poika Wolfgang Van Halen on puhunut asiasta julkisesti ja todennut, että esimerkiksi paljon huhuttua Eddie Van Halenin tribuuttikonserttia ei saada järjestettyä, koska ”on joitain ihmisiä, jotka tekevät hyvin vaikeaksi saada mitään Van Haleniin liittyvää aikaan”.

Monet ovat tulkinneet asian niin, että se on laulaja David Lee Roth, joka on hankala ja heittää kapuloita rattaisiin, mutta tuoreessa Trunk Nationin haastattelussa Sammy Hagar, joka lauloi bändissä 1985–1996 ja myöhemmin 2003–2005, toteaa, ettei asia ole ihan niin yksinkertainen eikä kyse ole kenestäkään yksittäisestä ihmisestä. Samalla Hagar paljasti, että hän ja Eddien veli, rumpali Alex Van Halen eivät ole puheväleissä.

”Yritin ottaa häneen yhteyttä ihan hiljattain. Mikeyn (Van Halen -basisti Michael Anthony, joka soittaa Hagarin soolobändissä) perheessä sattui jotain ikävää ja yritin ottaa yhteyttä Alexiin, mutta hän ei vastannut puheluihini eikä sähköposteihini. Joten totesin, että vitut, antaa olla”, Hagar sanoo.

”En tiedä, miksi ihmiset pistävät tämän Rothin syyksi. En ole puhunut hänelle, mutta jos hän tekisi tribuutin, hän ei haluaisi minua mukaan. Olen melko varma, että tämä on yksi niistä ongelmista, joista Wolfie on puhunut. En tiedä, onko tämä totta vai ei, mutta lyön vaikka vetoa siitä, että Roth suostuu vain, jos minä en ole mukana. Se olisi tyypillistä Rothille ja osa sitä, mikä tekee hänestä hankalan. Hän ei vain tule hyvin toimeen muiden kanssa. Ja kuten sanoin, jos Alex ottaisi minuun yhteyttä ja kysyisi mukaan, lähtisin ilman muuta. Mutta hänellä on yhä jostain syystä keppi perseessä minun suhteeni ja tulee varmaan olemaan hamaan loppuun asti.”

Hagar sanoo olevansa valmis hieromaan rauhaa Alexin kanssa ja selvittämään välit, mutta se vaatii sen, että Alex ottaa häneen yhteyttä.

”En yritä aloittaa mitään sotaa välillemme. Rakastan häntä ja rakastan Van Halenia ja kaikkea sitä, mitä teimme yhdessä. Mutta Al on itsepäisin tyyppi, kenet tulet koskaan tapaamaan. Hänen on todella vaikea antaa asioiden olla. Toivoisin, ettei hän olisi sellainen. Rakastan häntä, kuten olen sanonut jo miljoona kertaa ja meidän välimme olivat joskus paremmat kuin mitä minun ja Eddien oli. Vaikeinakin aikoina Alex ja minä tulimme toimeen”, Hagar toteaa.

”En tiedä, mitä välillämme on tapahtunut. Joku on myrkyttänyt hänet minua vastaan. Jonkun on täytynyt sanoa hänelle jotain. Tai ehkä hän ei pitänyt kirjastani, joka oli rehellisin asia, mitä olen koskaan elämässäni tehnyt. Joidenkin mielestä se olisi pitänyt jättää tekemättä.”

Lisää luettavaa