Van Halen -tribuuttikiertue ilman Michael Anthonya? Ei käy päinsä, sanoo Sammy Hagar

Hagar ei muutenkaan lämpene koko ajatukselle.
23.8.2022 18:16

Van Halen -tribuuttikeikasta tai kiertueesta on puhuttu ja huhuiltu siitä lähtien, kun kitaralegenda Eddie Van Halen menehtyi syksyllä 2020. Kunnolla vettä huhumyllyyn heitti entinen Metallica-basisti Jason Newsted lipsauttamalla viime keväänä, että Alex Van Halen oli kysellyt basistilta, olisiko tämä halukas liittymään hänen ja Joe Satrianin masinoimalle kiertueelle. Newstedin mainitessa asiasta oli projekti ehditty kuitenkin jo laittaa jäihin, koska Eddie Van Halenin pojan Wolfgang Van Halenin mukaan ”eräät ihmiset” heittivät kapuloita suunnitelmien rattaisiin.

Tuoreessa News-Heraldin haastattelussa Van Halenin nokkamiehenä vuosina 1985–1996 ja 2003–2005 toiminut Sammy Hagar sanoo yhtyeen managereiden olleen häneen yhteydessä mahdollisen tribuuttikiertueen tiimoilta, mutta toteaa, ettei oikein lämmennyt asialle. Erityisesti siksi, ettei yhtyeen alkuperäistä basistia Michael Anthonya – joka soittaa tätä nykyä Hagarin The Circle -yhtyeessä – laskettu mukaan näihin suunnitelmiin.

”Olen tyytyväinen siihen, mitä teen tällä hetkellä. En tiedä, haluaisinko enää palata niihin juttuihin takaisin”, Hagar toteaa.

”Mikäli Alex olisi kiinnostunut, voisin ehkä keskustella asiasta. Jos mukana olisivat hän, Mikey ja joku superkitaristi. Mutta Van Halenia ei oikeasti ole ilman Eddietä, joten…”

Hagar soittaa kuitenkin ilomielin Van Halenin tuotantoa The Circle -yhtyeensä kanssa.

”Ihmiset rakastavat sitä musiikkia todella paljon ja jos kerran me, jotka sitä musiikkia olimme tekemässä, olemme edelleen mukana kuvioissa, niin meillä on velvollisuus soittaa sitä musiikkia heille”, Hagar tuumaa.

”Mikä on todella yllättävää, on se, että ihan sama, miten harvinaista kamaa me soitamme, fanit reagoivat kuin se olisi jokin singlelistan ykkönen. Voimme soittaa esimerkiksi Amsterdamia (vuoden 1995 Balance-levyltä) ja ihmiset laulavat mukana kuin se biisi soisi radiossa koko ajan.”

Hagar julkaisee 30. syyskuuta uuden pitkäsoittonsa Crazy Times. Levyllä soittaa Hagarin The Circle -yhtye, johon kuuluvat Michael Anthonyn lisäksi rumpali Jason Bonham sekä kitaristi Vic Johnson.

Lisää luettavaa