Wolfgang Van Halenilla tuntuisi loppuneen usko Van Halen -tribuuttiprojektiin – ”Heidän leirinsä on liian eripurainen”

3.10.2022 22:14

Huhuja Van Halen -tribuuttikonsertista/kiertueesta alkoi kierrellä heti sen jälkeen, kun kitaristi Eddie Van Halen menehtyi lokakuussa 2020. Spekulointi sai kunnolla tuulta purjeisiinsa entisen Metallica-basisti Jason Newstedin kerrottua saaneensa kutsun jamittelemaan Alex Van Halenin ja kitaristi Joe Satrianin kanssa. Satriani paljasti myöhemmin laulaja David Lee Rothin olleen myös mukana suunnitelmissa mahdollista paluuta silmällä pitäen.

Tämän jälkeen hankkeesta ei olekaan kuultu juuri mitään.

Entinen Van Halen -solisti Sammy Hagar on kuitenkin sanonut julkisesti olevansa kiinnostunut osallistumaan projektiin ja jakamaan lauluvelvollisuudet Rothin kanssa.

Eddien poika Wolfgang Van Halen ei enää ole kovin innokas muistokonsertin suhteen.

”Ajattelen tehneeni sen jo Taylor Hawkins -tribuuttikeikoilla”, Wolfgang toteaa Classic Rockin tuoreessa haastattelussa. ”Sain ympyrän osaltani sulkeutumaan, sillä minun osuuteni oli kunnianosoitus isälleni.”

Wolfgang esitti sekä Lontoon että Los Angelesin konserteissa Van Halen -klassikoita yhdessä Foo Fighters -kippari Dave Grohlin, rumpali Josh Freesen ja The Darkness -laulaja Justin Hawkinsin kanssa.

”Van Halenin ja yhtyettä lähellä olevien toimijoiden osalta se on valitettavaa, erityisesti verrattuna Foo Fightersiin, jolla on hommat hanskassa keskinäisten suhteidensa kanssa”, Wolfgang sanoo.

”En tiedä mikä siinä joidenkin bändien kohdalla oikein on, mutta tietyt henkilöt eivät vain kykene työskentelemään yhdessä yhteisen hyvän eteen – se on ollut Van Halenin kirous koko sen uran ajan. Taylor-keikoilla soittaminen tarjosi minulle katarsiksen ilman Van Halen -leirin ja siihen liittyvien ihmisten kanssa työskentelyn aiheuttamaa stressiä. Heidän leirinsä on liian eripurainen – kaikki heistä! – helvetti soikoon, suunnitelmien tekeminen oli vaikeaa jo silloin kun bändi toimi aktiivisesti.”

Wolfgangilta kysytään myös Hagarin hiljattaisista kommenteista, joiden mukaan tämä haluaisi jälleen esittää oman aikakautensa Van Halen -aikakautensa kappaleita.

”Hän sanoi niin, mutta hän sanoi myös ettei tekisi sitä”, Wolfgang toteaa. ”Sammy sanoi kaksi eri juttua. Ei… minusta tuntuu että olen tuonut omat ajatukseni julki, ja jos Taylor-konsertit olivat ainoa juttu mitä on tapahtumassa, olen tyytyväinen siihen.”

Lisää luettavaa