Santa Cruzin tilanne pysyy umpisolmussa, tiedotetaan sosiaalisessa mediassa – ”Tilanne on sydäntäsärkevä ja surullinen”

Santa Cruz

Santa Cruzin tulevaisuus näyttää edelleen synkältä. Yhtyeen sisäiset ongelmat nousivat kertaheitolla esille maaliskuun lopussa, kun bändi lopetti kesken Yhdysvaltain-kiertueensa Fozzy-yhtyeen lämmittelijänä. Laulaja Archie Cruz ilmoitti sosiaalisessa mediassa, että hänet oli heitetty ulos orkesterin kiertuebussista ”kuin hylkiö”, ja bändin muut jäsenet ilmoittivat tahoillaan eronneensa kokoonpanosta.

Tilanne ei ilmeisesti ota hellittääkseen. Yhtyeen Facebook-sivuilla julkaistiin eilen tiedote, jonka mukaan bändin suunniteltu Japanin-rundi on peruttu, ja pari tuntia myöhemmin tuli ilmaantui viesti, että itse asiassa kaikki tulevat keikat on peruttu.

”Tilanne on sydäntäsärkevä ja surullinen, ja pyydämme anteeksi kaikilta vannoutuneilta faneilta, jotka ovat pysyneet rinnallamme kaikkien näiden vuosien läpi”, yhtye kirjoittaa ja lainaa loppuun hivenen toiveikkaasti Joe Strummeria: ”The future is unwritten”.

Santa Cruz kertoi vielä 21. maaliskuuta, että bändi yrittää selvittää ongelmansa. Pahalta kuitenkin näyttää. Taannoisten someviestien perusteella sai sen kuvan, että jollakulla bändissä keulii pahasti: ”En voi enää olla mukana tilanteessa, jossa joudun jatkuvasti pelkäämään, tekeekö joku peruuttamatonta vahinkoa itselleen tai jollekin toiselle”, kirjoitti kitaristi Johnny Cruz kriisin puhjettua.