Sarjassamme kun kaikki mahdollinen menee pieleen – Tapahtumajärjestäjä nosti kädet pystyyn ja perui odotetun keikan, jotta ”hermojaraastava pelleily saadaan loppumaan”

15.2.2017 12:46

Tapahtumajärjestäjänä toimiminen on parhaimmillaan antoisaa puuhaa. Valitettavasti se on kuitenkin useimmiten melkoista taistelua ja päänsärkyä aiheuttavaa toimintaa, jossa harvemmin kaikki asiat sujuvat alusta loppuun kuin Strömsössä. Hyvänä esimerkkinä toimikoon tapahtumajärjestäjä Metallihelvetin pitkään suunnittelema norjalaisen heavy metal -yhtye In The Woodsin konsertti.

Vuonna 1992 perustetun yhtyeen ensimmäistä Suomen-keikkaa odotettiin hartaasti. Konsertin piti alun perin toteutua jo joulukuussa, mutta keikka jouduttiin tuolloin siirtämään maaliskuulle. Nyt Metallihelvetti on julkaissut tiedotteen, jossa se nostaa kädet pystyyn ja peruu kaavaillun keikan kokonaan.

Ja miksikö kädet nostettiin pystyyn? No, ehkä on parempi julkaista Metallihelvetin tiedote sellaisenaan:

”Katkaisemme nyt suosiolla tämän kuukausia kestäneen uuvuttavan prosessin, joka on pitänyt sisällään mm.

– jo kertaalleen bändille maksetut lennot
– bändin kitaristin elokuisen loukkaantumisen pimittämisen meiltä sekä muilta promoottoreilta
– edelliseen liittyvän riittämättömän lääkärintodistuksen, jossa todetaan vain että ”henkilö ei ole mielestään kykenevä lentämään Suomen keikalle” (alkuperäisenä ajankohtana)
– kahden perustajajäsenen yhtäkkinen eroaminen bändistä heti em. loukkaantumissotkun paljastuttua
– sekavaa ja ristiriitaista tietoa suuntaamme sekä bändiltä että managerilta viimeisen kolmen kuukauden ajan
– jo sovitun uuden keikkapäivämäärän (4.3.) peruminen kaksi kuukautta sen jälkeen, kun päivämäärä oli jo julkistettu (koska bändin kosketinsoittaja onkin toisen bändin kanssa keikalla silloin)”

”Nämä olivat vain jäävuoren huippu tässä ”kissa ja hiiri” -leikissä, jota emme siis aio enää jatkaa. Tietääksemme bändi on kuitenkin aloittamassa treenaamaan livesettiä uusien sessiosoittajien kanssa – jotka korvaavat bändistä eronneet Botterin veljekset – ja ”voi keikkailla sitten kun sessiojäsenet on kunnolla ajettu sisään”. Tämä oli viimeisin ns. tiedonanto suuntaamme, emmekä voi enää sulattaa tällaista epämääräistä tiedonkulkua.”

”Olemme pahoillamme kaikkien jo lipun ostaneiden ja keikkaa kärsivällisesti odottaneiden fanien puolesta. Näissä olosuhteissa emme enää nähneet mitään muuta vaihtoehtoa kuin keikan peruminen, jotta tämä hermojaraastava pelleily saadaan loppumaan.”

Meininki: hyvä.

Lisää luettavaa