Sarjassamme videoita, joita haluaisimme nähdä: basisti sanoo omistavansa ammattitason videokuvaa David Lee Rothin legendaariselta soolobändiltä

31.7.2022 22:38

Bassotaitelija Billy Sheehan kertoo We Go To 11:n haastattelussa omistavansa melkoisen arkistojen aarteen.

Van Halenin laulajana tunnetulla David Lee Rothilla oli debyyttisoolokokopitkänsä Eat ’Em And Smilen aikakaudella koossa melkoinen superbändi, jossa Sheehanin lisäksi vaikutti rumpali Gregg Bissonette ja kitaristi Steve Vai. Moisen kokoonpanon kulta-ajoilta ei varmastikaan voi koskaan olla liikaa livekuvaa saatavilla, mutta harmillisesti ammattitason videot ovat loistaneet lähinnä poissaolollaan. Asia saattaisi kuitenkin olla ainakin osittain korjattavissa basistin mistä lie ullakonsa kätköistä löytämällä materiaalilla.

Videon olemassaolo paljastui kun Sheehanilta kysyttiin, onko yhtyeen edesottamuksista olemassa ammattitason videokuvaa.

”Minulla on sitä. Luulen että olen ainoa”, Sheehan sanoo. ”Se kuvattiin ammattimaisesti. Se on Daven kiertue ja juttu, joten en valitettavasti voi tehdä sillä mitään. Ehkä otan jossain vaiheessa yhteyttä häneen ja kysyn, että ’haluaisitko julkaista tämän?’ … Olen unohtanut miten sain sen. Tietääkseni kenelläkään muulla ei ole sitä. Tarkistin sen juuri tässä päivänä muutamana ja tallensin kolmelle eri kovalevylle varmistaakseni, etten vain hävittäisi sitä.”

”En ole varma voitaisiinko sitä julkaista joskus, ja olisiko Dave kiinnostunut siitä, mutta minulla on se häntä varten”, Sheehan jatkaa. ”Jos hän haluaa sen, laitan sen innolla Dropboxiin ja lähetän hänelle. Suurin osa [videoista] ovat käsivaralla kuvattuja, tärähtäneitä ja audio on huonoa. Tässä on hyvä äänenlaatu, ei mahtava, mutta parempi kuin suurimmalla osalla käsivaralla kuvatuista jutuista.”

”Noihin aikoihin videokameran ujuttaminen keikkapaikalle [oli hyvin vaikeaa], mutta jotenkin ihmiset onnistuivat siinä”, Sheehan lisää. ”Se on melko hämmästyttävää. He kyllä salakuljettivat Jack Daniel’s -pullojakin keikoille, joten kamera ei ollut täysi mahdottomuus vuonna 1986.”

”Mutta tosiaan, minulla on ammattitason videokuvaa. Yhdessä välissä en löytänyt sitä ja tuumin, että ’olenko kuvitellut koko jutun?’ Mutta niin vain toissapäivänä huomasin, että ’ohhoh. Siellähän se on.'”

Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa