Scorpions-nokkamies on huolissaan Yhdysvaltojen ja maailman nykytilasta: En olisi uskonut näkeväni tätä omana elinaikanani

24.12.2017 18:05

Scorpions-nokkamies Klaus Meine pohtii Billboardin haastattelussa maailman menoa ja kertoo olevansa sen yleisen ilmapiirin nykyisestä kehityssuunnasta hyvinkin huolissaan.

”Sitä on välillä vaikea ymmärtää”, Meine pohtii. ”Kaikkea hullua tapahtuu; Iso-Britannian Brexit, U.S.A:n tapahtumat ja täällä nähtävät amerikkalaiset uutiset Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean väleistä. Se on pelottavaa. Se on todella pelottavaa. Kiersimme juuri Yhdysvalloissa ja siellä oli paljon ihmisiä, joilla oli kysymyksiä tulevaisuudesta, kuten: ’Mihin oikein jatkamme tästä?’ Kaikki vaikuttaa ennalta-arvaamattomalta.”

Erityisesti Meine on huolissaan Yhdysvaltojen nykyisestä Nato-suhtautumisesta sekä maan johdon päätökseen vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta.

”Amerikka on vaikuttanut läheisimmältä liittolaiseltamme koko ikämme ja se on sitä myös kaikille ystävillemme, mutta nyt kukaan ei tiedä varmasti”, mies sanoo. ”Siitä on miltei 30 vuotta kun Berliinin muuri murtui, mutta nyt Valkoisessa talossa on joku, joka puhuu uusien muurien pystyttämisestä. Sitä on vaikea käsittää. Kun Berliinin muuri murtui, kuvittelimme kaikkien lähentyvän toistensa kanssa kohti yhtä yhteistä maailmaa, yhdistyneen Euroopan ja Amerikan työskennellessä rinta rinnan ja rakentaen siltoja välilleen. Yritämme aina rakentaa musiikillamme siltoja. Mutta nyt niin paljon näyttäisi hajoavan käsiimme. En olisi uskonut näkeväni tätä omana elinaikanani. Se on kuin kelloja olisi käännetty taaksepäin.”

”Ajattelen meidän saksalaisina olevan Yhdysvalloille velkaa, joten he ovat aina lähellä sydäntämme. Siitä ei ole epäilystäkään. Mutta tämän presidentin alaisuudessa sitä on vaikea nähdä. Toivon vain, että se muutos jolla lähennymme jälleen osaksi yhtä maailmaa on tulossa”, mies tuumii.

Born To Touch Your Feelings -balladikokoelman marraskuussa julkaissut Scorpions palaa tien päälle ensi vuoden maaliskuussa Euroopan-kiertueen merkeissä.

Lisää luettavaa