”Se herätteli todella tehokkaasti” – Megadeth-basisti muistaa illan, jolloin Nikki Sixx kuoli

Sami Lommi

David Ellefson oli paikalla, kun Mötley Crüe -basisti otti yliannoksen heroiinia.

Yksi tunnetuimpia Mötley Crüe -yhtyeeseen ja sen jäsenten railakkaaseen elämäntapaan liittyviä tarinoita on se, miten basisti Nikki Sixx otti joulukuussa1987 yliannostuksen heroiinia ja ehti olla kaksi minuuttia kliinisesti kuolleena, ennen kuin ensiapuhenkilöt saivat miehen takaisin elävien kirjoihin.

Megadethin basisti David Ellefson oli yksi niistä, jotka olivat paikalla tuona iltana, joka oli todella lähellä koitua Nikki Sixxin kohtaloksi. Vaikka Ellefson ei omin silmin nähnytkään Sixxin ottavan heroiinia eikä hän ollut tapauksessa muuten osallisena, toteaa hän sen olleen siitäkin huolimatta pysäyttävä ja herättelevä kokemus.

”Olin siellä. Minä ja Steven Adler (Guns N’ Roses -rumpali) olimme ystäviä, muita jätkiä en niinkään tuntenut – olin ehkä tavannut Slashin kerran aiemmin tai jotain. Se tapahtui Franklin Plaza Hotellissa ja olin siellä”, Ellefson muistelee The Metal Voicen haastattelussa.

”En ollut tavannut Nikkiä tai muita Mötleyn tyyppejä aiemmin. Meillä oli bileet käynnissä, kun Slash ja Nikki rymistelivät huoneeseen. Yritin pummia heiltä huumeita, mutta heilläkään ei ollut – luultavasti he olivat samoin aikein liikkeellä kuin minä. Niin yleensä tapahtuu yön pikkutunteina. He poistuivat, menin viereiseen huoneeseen ja tyyliin varttia myöhemmin joku tyttö ryntää paikalle: ’Voi luoja, Nikki on kuollut, tuokaa jäitä!'”

Ellefson pääsi itse kuiville vuonna 1989 ja toteaa Sixxin tapauksen olleen yksi suurista motivaattoreista päästä huumeista irti.

”Luojan kiitos minulla ei ollut siihen osaa eikä arpaa suoraan, mutta se oli yksi pysäyttävimmistä hetkistä. Se herätteli todella tehokkaasti ja avasi silmät todellisuuteen”, Ellefson toteaa.