”Se oli meille kaikille shokki” – AC/DC:n Angus Young muistelee Bon Scottin yllättävän kuoleman aiheuttamia tunnelmia

AC/DC:n kitaristi Angus Young ja laulaja Brian Johnson vierailivat hiljattain virtuaalisesti Apple Musicin Essentials Radion haastattelussa. Miekkoset keskustelivat paitsi yhtyeen tuotannosta, myös entisen vokalisti Bon Scottin kohtalosta.

Angus muisteli entisen kumppaninsa menetystä seuraavasti:

”Se oli shokki, sillä nuorena ei ajattele… sitä on ikään kuin peloton ja vähän… en tiedä mikä siinä nuorena on — sitä ei vain ajattele kuolemaa. Se oli meille kaikille shokki ja vaikutti kaikkiin eri tavoin. Se tekijä, joka piti kaiken koossa, oli Malcolm [Young], sillä hän soitti muutaman viikon päästä minulle ja kysyi, ’Mitä teet?’ ’Olen vain suruissani tapahtuneesta, Mal’, vastasin. Hän sanoi, että ’Kuule, miksi emme tekisi sitä mitä aiemminkin?’ Olimme olleet treenikämpillä. Se on kumma juttu — se oli yksi viimeisistä paikoista, joissa olimme nähneet Bonin.”

”[Malcolm] sanoi, että ’Mitä jos palaisimme sinne ja työstäisimme kappaleita, ideoita ja niin edespäin.'”, Angus jatkaa. ”Ajattelin, että okei. Kokeillaan. Niin me sitten teimme ja se piti meidät liikkeellä koko tuon prosessin aikana. Hän sanoi, että ’Emme ajattele mitään. Me vain teemme. Emme mieti, mitä aiomme seuraavaksi. Jätämme managerit ja levy-yhtiöväen ulkopuolelle. Suljemme tuon kaiken pois ja keskitymme näihin biisiaihioihin.’ Ja niin me sitten teimme.”

Scott liittyi AD/DC:hen vuonna 1974 ja oli mukana yhtyeen kansainväliseen läpimurtoalbumi Highway to Helliiin asti. Hän menehtyi vuonna 1980 vain 33-vuotiaana alkoholimyrkytykseen.

Katso pätkä Anguksen ja Johnsonin haastattelusta alta.