”Se oli todella intensiivistä” – Entinen Guns N’ Roses -kitaristi muistelee aikojaan bändissä

European Pressphoto Agency EPA / AOP

Entinen Guns N’ Roses -kitaristi, nykyisin progressiivisen metallin superkokoonpano Sons of Apollossa vaikuttava Ron ”Bumblefoot” Thal muisteli hiljattain aikojaan maailman vaarallisimmassa yhtyeessä.

Thal liittyi Gunnareihin vuonna 2006, soittaen myös kaksi vuotta myöhemmin ilmestyneellä Chinese Democracy -albumilla. Kitaristin ja yhtyeen tiet erosivat vuonna 2014, mutta väliin mahtui epäilemättä käänteitä jos jonkinlaisia. Thal avasi kokemuksiaan FaceCulturen Behind The Music -livestriimissä.

”Unelmani on aina ollut kuulua John-Paul-George-Ringo-kokoonpanoon, eikä John-Paul-George-ja-palkollinen -tyyppiseen tiimiin”, mies toteaa The Beatlesiin viitaten. ”En sano tätä vähätelläkseni kahdeksaa vuottani [Guns N’ Rosesissa] — sävelsin ja soitin omat osuuteni Chinese Democracyllä — mutta minun tarvitsee olla perustajajäsen, säveltäjä ja luova osa prosessia.”

”Kun soitin Gunnareiden kanssa, oli siistiä esiintyä isoilla lavoilla”, Thal jatkaa. ”Se oli hienoa, jotain johon sitä penskana aloitellessaan pyrki.”

Miestä pyydettiin jutustelun aikana kuvailemaan aikojaan Guns N’ Rosesissa yhdellä sanalla.

”Intensiivistä”, mies sanoo. ”Todella intensiivistä. Huiput olivat korkeita ja pohjakosketukset syviä, ja siellä tapahtui kaikkea siltä väliltä. Sain paljon hyviä ystäviä. Vihaan sanoa, että opin jotakin, sillä sen ei ole tarkoitus tarjota opetusta — sinun pitäisi olla siellä koska et tarvitse oppia, mutta eihän sitä koskaan lopeta uuden oppimista. Se on totuus. Sain kokemuksia ja opin uusia asioita. Se oli hienoa. Toisaalta olin kiertänyt jo paljon ennen Gunnareita — rundannut 10 vuoden edestä kansainvälisesti. Soitin Venäjällä ennen Gunnareita, tein soolojuttuja ja muuta. En ollut siis täysin kokematon.”

Thalilta kysyttiin myös, onko hän edelleen puheväleissä solisti Axl Rosen kanssa.

”Hän tekee omaa juttuaan, minä omaani ja toivon heille kaikkea parasta”, Thal toteaa naurahtaen. ”Olen todella onnellinen nähdessäni kuinka hyvin heillä menee Slashin ja Duffin [McKagan] kanssa. Olen iloinen heidän puolestaan.”