Sebastian Bach: Record Store Dayn uusi spesiaalijulkaisu tehty ilman laulajan lupaa – ”Kuulin koko levystä luettuani siitä internetistä”

Laulaja sanoutuu täysin irti uudesta Forever Wild -vinyylijulkaisusta.

Record Store Day on Suomessakin vietettävä jokavuotinen tapahtuma, jonka yhteydessä julkaistaan runsain mitoin erikoisjulkaisuja sekä rajoitettuja painoksia harvinaisista vanhemmista julkaisuista. Osa julkaisuista on varta vasten Record Store Day -konseptia varten toteutettuja ja niitäkin tehdään yleensä erittäin rajoitettuja eriä.

Perjantaina 29. marraskuuta Black Fridayn kunniaksi julkaistiin nipppu uusia RSD-erikoisjulkaisuja muun muassa Chuck Berryltä, Bad Companylta, Eric Claptonilta, Slipknotilta, Bruce Springsteenilta ja Venomilta. Julkaisujen joukosta löytyy myös Sebastian Bachin Forever Wild -livevinyyli, mutta laulajan itsensä mukaan kyseessä ei ole virallinen julkaisu eikä hänellä itsellään ole siihen osaa eikä arpaa.

”Vuosi 2019 jää muistoihini vuotena, jolloin julkaisin levyjä ilman että edes tiesin siitä itse. Jo toisen kerran minulta ilmestyi albumi, mutta kuulin koko levystä luettuani siitä internetistä. Ilman minun tietämystäni, yhteistyötä, lupaa tai hyväksyntää tehty mysteerijulkaisu on Record Store Dayn Forever Wild -tuplavinyyli. En ole koskaan kuullutkaan tästä vinyylistä tai nähnyt sitä aiemmin”, Bach kirjoittaa sosiaalisen median kanavissaan.

Forever Wild on alunperin vuonna 2003 ilmestynyt dvd-julkaisu, jonka kappaleet on kuvattu Whisky A Go Go -baarissa vuonna 1998. Bach huomauttaa, että alkuperäinen dvd-julkaisu on tehty vanhan vhs-nauhan pohjalta ja tämä uusi epävirallinen julkaisu on todennäköisesti siirretty vinyylille samasta lähteestä.

”Mikäli ostatte levyn, ymmärtäkää, ettei minulla ole mitään osaa siihen. Se nero, joka päätti tämän julkaista ei ole ottanut minuun yhteyttä. Mikäli se kuulostaa hyvältä, hieno homma. Mutta sen sanon, että olisin varmistanut levyn kuulostavan hyvältä, jos se kerran julkaistaan minun nimissäni”, Bach toteaa.

”Joten hyvää levykauppapäivää ja nauttikaa vhs-nauhasta tehdystä vinyylistänne. Toivottavasti se kuulostaa hyvältä. Mutta lupaan, että seuraava levy jonka minä julkaisen ja jonka kanssa olen oikeasti tekemisissä, tulee soimaan stereoissanne paljon paremmin.”

Bach on jo jonkun aikaa työstänyt seuraavaa sooloalbumiaan. Ex-Skid Row -laulajan edellinen soololevy Give ’em Hell ilmestyi vuonna 2014.

2019 will be remembered by me as the year I put records out without knowing anything about it. For the second time this…

Posted by Sebastian Bach on Friday, 29 November 2019