Sebastian Bach moittii taustanauhoihin turvautuvia bändejä – ”Silloin menettää osan sydämestä ja sielusta”

Sebastian Bach.
AOP

Bach sanoo hoitavansa itse kaiken luomusti niin kauan kuin siihen pystyy.

Entinen Skid Row -nokkamies, sittemmin menestyksekkäästi soolouraa takonut Sebastian Bach sanoo 94.3 The Shark -radiolle antamassaan haastattelussa, ettei pidä siitä, miten etenkin nuoret bändit turvautuvat taustanauhoihin keikoilla. Bachin mukaan yksi syy, miksi moni hänen Skid Row’n debyyttialbumia juhlistavan kiertueensa keikoista on loppuunmyyty, on se, että yleisö haluaa kuulla livetilanteessa mahdollisimman aitoa tavaraa ja sitä hän bändeineen myös tarjoaa.

”Olen todella ylpeä voidessani sanoa, että olemme aidoista, oikeista ihmisistä koostuva bändi. Meillä ei ole ainoatkaan taustanauhaa pyörimässä, emmekä mimikoi minkään tahtiin. Kaikki on sataprosenttisen aitoa. Ei tämä ole mikään Mariah Careyn show uutenavuotena – tämä on täyttää rock’n’rollia. Emme myöskään muuta biisien sävellajia vaan esitämme ne alkuperäisessä muodossaan. En tiedä, miten pitkään voin näin sanoa, sillä kaikki käyttävät nykyään taustanauhoja. Joskus minusta tuntuukin, että miksi ihmeessä näen niin kovasti vaivaa, lämmittelen ja treenaan jatkuvasti. Mutta sitä se vaatii, että saan edelleen vedettyä ne korkeat nuotit, joita ihmiset 18 And Lifessa ja I Remember Youssa rakastavat”, Bach toteaa.

”Siksi meidän keikkammekin myyvät loppuun, koska ihmiset ajattelevat, että ’Hei, tämä on pakko nähdä, kun se on vielä mahdollista’. Kaverit soittamassa oikeasti – sellainen vie vuosia ja vuosia saada osumaan kohdalleen. Enkä usko, että nuoremmat bändit – tai ainakin hyvin harvat – treenaavat soittimensa hallintaa samalla tavalla miten me teimme. Meidän oli pakko, koska ei ollut muuta vaihtoehtoa. Mielestäni on liian helppoa nojata teknologiaan, mutta silloin menettää osan sydämestä ja sielusta, osan inhimillisyydestä.”

”Olen 51-vuotias ja laulan biisejä, jotka olen äänittänyt 19-vuotiaana. Teen parhaani, eikä kukaan ole vielä valittanut”, Bach naurahtaa.