”Selfie-musiikki ei ole kestävää” – Blur- ja Gorillaz-muusikko peräänkuuluttaa kantaaottavuutta ja poliittisuutta

Damon Albarn kehottaa ihmisiä matkustamaan enemmän ja avartamaan näkemyksiään.
22.4.2019 09:07

Blurista ja Gorillazista tuttu brittimuusikko Damon Albarn lukeutuu niihin, jotka pitävät hyvänä asiana sitä, että musiikista on tullut viime aikoina poliittisempaa ja kantaaottavampaa. Albarn keskusteli aiheesta hiljattain BBC:n The Leisure Society -ohjelmassa, jonka keskustelusta kirjoittaa NME-lehti.

”Sellaista sen juuri pitää olla. Todellakin. Selfie-musiikki ei ole kestävää”, Albarn toteaa.

BBC:n haastattelussa nousi puheenaiheeksi myös brexit, jota Albarn pitää huonona asiana. Muusikon mielestä varsinaista brexitiä pahempi asia on se, mitä siitä seuraa.

”Minusta olisi hyvä pysyä ystävänä naapurien kanssa – maalaisjärkikin niin sanoo. Mutta kun katsoo laajempaa kuvaa, brexitin todellinen tragedia on siinä, miten se on antanut luvan hautoa todella traagisia ideoita. Se on avannut Pandoran lippaan.”

Albarnin mielestä ääriajattelu on kasvanut, koska ihmiset ovat hautautuneet liian syvälle omiin kupliinsa. Hän kehottaakin ihmisiä matkustamaan enemmän ja näkemään maailmaa omin silmin.

”Internetin myötä kaikki luulevat olevansa todella hyvin perillä asioista ja yhteydessä maailmaan, mutta he eivät fyysisesti mene minnekään. Jos näkisit koko kuvan itse fyysisesti etkä vain karkeasti editoitun version asioista ja näkisit asioiden inhimillisen puolen, näkokulmasi olisi täysin erilainen,” Albarn tuumii.

Lisää luettavaa