Sellainen parisataa miljoonaa hiphop-miehelle maineen menetyksestä?

Legendaarisen N.W.A.-yhtyeen entinen manageri Jerry Heller on ajatellut hyötyä mainiosti onnistuneen Straight Outta Compton -elokuvan menestyksestä.

Katsotaanpa.

Heller on pahoittanut mielensä siitä, kuinka hänet esitetään elokuvassa – siis kurjana taustapiruna, joka yritti vain hyötyä Eazy-E:n, Dr. Dren, Ice Cuben ja kumppaneiden menestyksestä. Hellerin mukaan myös elokuvan tarina siitä, miten hän suostutteli yhtyeen allekirjoittamaan epäedullisen levytyssopimuksen, on täyttä puppua.

Okei, Helleriä ei siis esitetä pelkästään hyvässä valossa, mutta onko annettu kuva totuudenmukainen vai ei? Sitä ei taida objektiivisesti tietää kukaan.

Amerikkalaiseen tapaan Heller on nyt haastanut elokuvan tekijät oikeuteen. ”Maineen menettämisen” takia hän haluaa korvauksia mukavat 100 miljoonaa euroa. Lisäksi mies vaatii sata prosenttia leffan saavuttamasta taloudellisesta voitosta.

Straight Outta Compton on tuottanut pelkästään Yhdysvalloissa lähes 150 miljoonaa euroa. Tekemiskustannuksia emme tiedä, mutta kai tuo teos jo plussan puolella silti on…