”Semisti hävettää” – Kotiteollisuuden maineikkaan musavideon kuvauksissa sattui ja tapahtui

21.5.2021 10:20

Tapahtuipa vuonna 2002 sillä tavalla, että Kotiteollisuus julkaisi Kuolleen kukan nimi -albumin, joka viimeistään sinkautti yhtyeen koko kansan tietoisuteen. Tuolloin elettiin Niskalaukaus-henkisen junttahevin kulta-aikaa ja metallibuumi oli hyvässä nousussa, ja Kotiteollisuus kohosi tässä ympäristössä vastustamattomasti kohti suursuosiota. Vuonna 2003 ilmestyi sitten Helvetistä itään, josta kehkeytyi radiohitteineen yhtyeen menestynein levy.

Kuolleen kukan nimen tunnetuin kappale oli Rakastaa/ei rakasta, johon Pete Veijalainen ohjasi Muuvilla palkitun musiikkivideon. Ja sen videon kuvaukset olivatkin sellaista meininkiä, ettei ole ihme, että bändin elintavat alkoivat muodostua varsin pahamaineisiksi. Tästä todistusaineistona voi esittää vaikkapa alapuolella komeilevan, parikymmentäminuuttisen making of -videon, joka muinoin esitettiin MoonTV:llä. Nyt se löytyy myös Youtubesta.

”No, mitä tästä nyt voisi sanoa? Semisti hävettää, mutta olimme nuoria ja tarvitsimme rahaa. Sitä ei tullut, mutta runsaasti epämääräistä mainetta kyllä. Ja tuolta videolta selviää myös, miksi kasvatin parran aikoinaan: onhan toi kaksoisleuka ihan järkyttävä, ja muutenkin jätkä on ’aika isossa hapessa’. Mutta hyviä muistoja enivei noloudesta huolimatta”, Jouni Hynynen kommentoi videota.

”Tarkemmin kun miettii, niin tarvitseeko tätä hirveästi edes hävetä. Meininki on suht samanlaista vieläkin, 20 vuotta myöhemmin.”

Sen lopullisen videon voi katsoa (valitettavan huonolaatuisena versiona) täältä. Ja nyt menoksi:

Lisää luettavaa