Sentenced-fanit, huomio: keväällä julkaistaan Miika Tenkulan elämäkerta

Melankolian mestari kertoo kitaristin traagisen tarinan lapsuudesta aina ennenaikaiseen kuolemaan saakka.
11.9.2023 11:04

Like Kustannus julkaisee maaliskuussa 2024 Sentenced-yhtyeessä vaikuttaneen kitaristin ja säveltäjän Miika Tenkulan elämäkerran Melankolian mestari. Fanien hartaasti odottaman kirjan on kirjoittanut psykologi ja psykoterapeutti Nefertiti Malaty ja kirja on tehty yhteistyössä Sentenced-yhtyeen jäsenten ja Tenkulan perheen kanssa.

Sentenced perustettiin vuonna 1989 Muhoksella. Yhtyeen tyylilajina oli aluksi death metal, mutta tyyli muuttui vuosien varrella melodisemmaksi ja ”kevyemmäksi”. Yhtye julkaisi kahdeksan studioalbumia, joiden myötä yhtye nousi suosioon myös ulkomailla. Bändi lopetti toimintansa vuonna 2005. Tenkula kuoli 34-vuotiaana sydänkohtaukseen helmikuussa 2009. Melankolian mestari kertoo päihdeongelmien ja perinnöllisen sydänsairauden kanssa painineen kitaristin traagisen tarinan lapsuudesta aina ennenaikaiseen kuolemaan saakka.

Like Kustannus on julkaissut aiemmin toverilehtemme Infernon päätoimittajana tunnetun Matti Riekin kirjoittaman Sentenced-historiikin Täältä Pohjoiseen – Sentencedin tarina (2015).

Lisää luettavaa