Sepultura-johtaja Andreas Kisser kertoo, mikä hänen mielestään on Sepulturan uran tärkein albumi – eikä se ole Roots

Brassisuuruus Sepulturaa käy välillä vähän sääliksi: eipä tule mieleen yhtään bändiä, joka olisi yhtä pahasti menneisyytensä vanki. Tai yhtye itse on ilmeisesti sinut tilanteensa kanssa, mutta yleisö ei ole päässyt yhtä hyvin yli Cavaleran veljesten poistumisesta. Eikä tilannetta auta sekään, ettei orkesteri ole tehnyt vuoden 1996 jälkeen erityisen vakuuttavia levyjä.

Sepulturan Andreas Kisser on kuitenkin täysin eri mieltä. Itse asiassa kitaristi kertoo tuoreessa Metal Undergroundin haastattelussa, että yhtyeen koko uran tärkein albumi on tehty nykyisen laulajan Derrick Greenin kanssa ja julkaistu vuonna 1998.

”Minusta Against on tärkein levymme. Ilman sitä emme olisi kyenneet jatkamaan Sepulturana. Olimme ensin trio, ja sitten Derrick tuli mukaan täydentämään ryhmän. Meiltä puuttui yksi jäsen, se viimeinen niitti ideoiden ja panostuksen suhteen”, Kisser sanoo.

”Se oli todella vaikeaa aikaa, kun Derrick tuli mukaan ja saimme Againstin valmiiksi. Max lähti, kun olimme uramme huipulla, ja meillä oli valmiina paljon biisejä Rootsin ajoilta. Aloitimme kuitenkin uudelleen tyhjästä. Menetimme laulajan, menetimme managerin, menetimme levyn tuottajat, menetimme oikeastaan kaiken.”

”Tässä kuitenkin olemme ja juhlimme bändin 34 vuotta pitkää taivalta. Ja minusta olemme nyt parhaimmillamme huolimatta siitä, miten paljon myimme levyjä Rootsin aikaan.”

Sepulturan viimeisin albumi Machine Messiah julkaistiin vuoden 2017 tammikuussa. Levy muuten äänitettiin Ruotsissa Jens Bogrenin johdolla – siis saman herran, joka tuotti myös Amorphisin edellisen ja tulevan albumin. Hyvin riittää miehellä vientiä!