Sepulturan keikka Libanonissa peruttiin yhtyeen saatua porttikiellon maahan – syynä ne perinteiset heavy metal -kauheudet

Libanonin viranomaiset ovat antaneet brasilialais-amerikkalaiselle metal-yhtye Sepulturalle porttikiellon maahan. Syyksi kovaan päätökseen kerrotaan olevan ”kristinuskon loukkaaminen” ja ”paholaisen palvonta”.

Konserttipromoottori Skull Session ilmoitti perjantaina (19.4.), että viranomaiset kieltäytyivät käsittelemästä yhtyeen viisumeja ja näin ollen 28. päiväksi suunniteltu keikka Beirutissa joudutaan perumaan.

”Kuulimme, että heitä pidetään käytännössä paholaisen palvojina, he ovat loukanneet kristinuskoa, ja että he ovat menneet esiintymään Israelissa”, Skull Sessionin edustaja kommentoi The New Arabille. ”Mikään näistä ei pidä tietenkään paikkaansa.”

Vaikka Sepultura ei olekaan esiintynyt Israelissa, yhtyeen musiikkivideota Territory-kappaleelle kuvattiin sekä Israelissa että Palestiinassa. Libanonissa on tiukka linja Israelissa matkailleita kohtaan: mikäli matkustajan passissa on Israelin leima, maahan pääsy evätään käytännössä samoin tein.