Sex Pistolsin Johnny Rotten: modernien punkbändien tyyli nolottaa – ”He ovat pelkkiä vaateripustimia”

Laulajasta on hämmästyttävää, miten nykybändit ovat edelleen kiinni vuodessa 1978.

Sex Pistolsista ja sittemmin Public Image Ltd. -yhtyeestä tuttu rääväsuu, laulaja John Lydon – joka myös Johnny Rottenina tunnetaan – sanoo hiljattain julkaistussa The New York Timesin haastattelussa, ettei pidä kovin imartelevana sitä, miten modernit punkyhtyeet pukeutuvat edelleen samoin kuin genren suunnannäyttäjät 1970-luvun lopulla.

”[Public Image Ltd. -keikoilla] rivit yhdestä kolmeenkymmeneen oli pelkkiä Johnny Rotten -imitaattoreita. Ajattelin, että ’Tämä menee nyt ihan väärin’. En minä tehnyt sitä luodakseni univormua, joka ei ole läheskään niin hyvä mitä natseilla oli”, Lydon sivaltaa tuttuun tapaan kieli poskella.

”Se erotti minut punkista. Punk halusi ylläpitää klisettä ja yhdenmukaisuutta, jota se ei ansainnut. Minä halusin kokeilla uusia ja erilaisia asioita, mikä minun mielessäni oli koko punkin tarkoitus. Tee-se-itse ja pysy itsellesi aitona.”

Lydonista on todella omituista, miten yhä tänäkin päivänä punkbändit nostavat edelleen hiuksensa piikkinä pystyyn ja yrittävät pitää vuoden 1978 elossa.

”Se on oikeasti noloa. Kuinka monta Green Dayn näköistä bändiä tuolla nyt menee? Katson heitä enkä voi kuin nauraa. He ovat pelkkiä vaateripustimia, turvonneita versioita jostain, joka ei oikeastaan edes kuulu heille”, Lydon tylyttää.