Sex Pistolsin vaiheista puuhataan tv-sarjaa – ohjaajaksi pestattu Oscar-voittaja, myös roolijako selvillä

Sex Pistols vuonna 1977.

Oscar-palkittu ohjaaja Danny Boyle luotsaa seuraavaksi punk-legenda Sex Pistolsin vaiheita luotaavaa televisiosarjaa, joka perustuu kitaristi Steve Jonesin muistelmiin.

”Kuvittele murtautuvasi kavereidesi kanssa The Crownin ja Downtown Abbeyn maailmaan, karjuen biisisi ja raivosi vasten kaikkea sitä, mitä ne edustavat”, Boyle maalailee lehdistötiedotteessa. ”Tämä on se hetki, kun brittiläinen yhteiskunta ja kulttuuri muuttuivat lopullisesti. Se on brittiläisen katukulttuurin syntyhetki … jolloin tavalliset nuoret saivat näyttämön, jossa purkaa vimmaansa ja esitellä muotiaan … ja kaikki joutuivat katsomaan ja kuuntelemaan … ja kaikki joko pelkäsivät tai seurasivat heitä. Sex Pistols. Ja kaiken sen keskellä oli nuori hurmaava ja lukutaidoton kleptomaani — noiden aikojen sankari — Steve Jones, josta tuli omien sanojensa mukaan kaikkien aikojen 94. paras kitaristi.”

Boyle tunnetaan muun muassa elokuvista TrainspottingSlummien miljonääri ja 127 tuntia. Pistol-niminen kuusisoainen sarja hakee inspiraationssa Jonesin Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol -opuksesta. Deadline raportoi Netflixin The Societystä tutun Toby Wallacen näyttelevän Jonesia, kun taas Game of Thronesin Maisie Williams tarttuu malli-esiintyjä Jordanin rooliin.

Sex Pistols -laulaja John Lydonia esittää Anson Boon, basisti Sid Viciousta Louis Partridge ja rumpali Paul Cookia Jacob Slater. Alkuperäisbasisti Glen Matlockin roolissa nähdään Fabien Frankel, Chrissie Hyndenä Sydney Chandler ja Viciousin tyttöystävää Nancy Spungenia esittää puolestaan Emma Appleton.

Sarjan tuotanto alkaa maaliskuussa. Se saa ensi-iltansa Disneyn omistamalla televisiokanava FX:llä.